Abracadabra: Oţelul - FC Timişoara 3-3

Abracadabra: Oţelul - FC Timişoara 3-3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa lui Dorinel Munteanu a condus cu 2-0 şi 3-1 pe ultima vicecampioană a României, a ratat şi golul de 4-1 şi a încheiat meciul în genunchi * Gruparea de pe Bega a egalat în ultimul minut de joc, readucând cu picioarele pe pământ un public care visa frumos de tot cu numai câteva clipe înainte *

OŢELUL GALAŢI – FC TIMIŞOARA 3-3 (2-0)

Meci de fotbal disputat ieri, în etapa a XIII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 4.000 spectatori;

Au marcat: Axente 24’, 43’, Ibeh 56’ / Chiacu 51’, Magera 82’, Luchin 90’.

Cartonaşe galbene: Neagu 61’ / Vrsici 59’.

Echipele utilizate:

OŢELUL: Baotici – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu (85’ Jelev), Giurgiu – Iorga (63’ Paraschiv), Ibeh, Pătraş – Axente (76’ Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.

TIMIŞOARA: Pantilimon – Bonfim, Mera (37’ Art. Karamyan), Luchin, Maxim – Chiacu, Vrsici, Scutaru (46’ Stancu), Curtean (54’ Goga) – Bucur, Magera. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Ionel Popa (Paşcani), George Radu (Bucureşti); rezervă – Ciprian Amarandei (Vaslui).

Tinereţe fără bătrâneţe şi ce victorie putea ieşi!

Paraschiv, Jelev şi Viglianti, ultimul cu fesul pe cap, erau pe banca de rezerve. Pe Kolev, suspendat, ar fi trebuit să-l văd în tribună, dar dioptriile mi-au jucat feste, iar Pena, înfofolit din cauza unei răceli care a devastat vestiarul Oţelului, în ultima săptămână (cică nu-i vorba de gripa porcină!), a rămas la Tribuna Zero.

Cu cine jucăm? Asta era întrebarea, mai ales că în faţă era FC Timişoara, echipă care an de an adună cam ce-i mai bun prin ţară. Râpă, Sârghi, Pătraş, Neagu, Iorga şi Axente – iată linia de băieţi care acum doi ani abia visau la un post de rezervă în Liga I.

Cu ei a vrut Dorinel Munteanu să descalţe formaţia care nu mai pierduse în deplasare de un an de zile şi cei 4.000 de martori de pe stadion, pot jura: Oţelul a fost aproape de o mare victorie!   

Axente, două într-o repriză

Chiar şi fără Alexa şi Bourceanu, Timişoara i-a închis pe „oţelari” ca-ntr-un ţarc în primul sfert de oră, gălăţenii respirând cu porţia din cauza presingului hotărât al vicecampionilor.

Baotici (4’) şi Costin (5’) au salvat echipa la primele torpile, iar ciocnirea lui Pătraş de muntele Pantilimon poate fi considerată prima ocazie a Oţelului (17’).

A fost nevoie de o chiflă de Liga a III-a pentru ca motorul grupării locale să pornească: Mera a luftat caraghios, Axente a preluat şi, singur cu portarul, a tras pe dedesubt (24’)!

Acelaşi atacant dunărean putea face imediat 2-0, cu un vole „de export”, din careu (33’), dar la fel de bine a venit la finalizare Chiacu: cap din 7 metri, lângă bară (34’). Era clar că se joacă fără portari şi fără apărări.

Luchin şi golul din minutul 90

Se poate spune că ieri a fost ziua lui Axente: i-a intrat cam tot ce a avut. În minutul 43 a profitat de serva excelentă a lui Neagu şi, de la 14 metri, a nimerit colţul scurt.

Era 2-0 la pauză, cine credea? Imediat după, a urmat o luptă de-a dreptul nebunească. Chiacu a trimis în aţe de la doi metri, după o bombă în transversală a lui Magera (51’), iar Ibeh, din pasa lui Giurgiu, a pus mingea sub transversală, aruncând tribunele în aer (56’)!

Să ai 3-1 cu Timişoara, adică exact cât făcuse Anderlecht în urmă cu trei zile, nu e puţin lucru. Filmul meciului a decurs, însă, dramatic: Giurgiu ratează singur cu portarul (60’), Bucur (68’) şi Goga (70’) - la fel, iar Magera „pupă” iarăşi bara de sus (75’).

Intraţi pe parcurs, Paraschiv (77’) şi Viglianti (80’) nu fac 4-1, pentru ca Magera (82’) şi Luchin (90’) să readucă în mod supranatural Timişoara la viaţă: 3-3!

Explicaţie foto: Mircea Axente a marcat ieri două goluri, dar n-a fost suficient pentru trei puncte

Citit 1224 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.