CSM Arcada, victorie de trei puncte și mai aproape de lider
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada, victorie de trei puncte și mai aproape de lider
Astăzi, meci în deplasare la CSM Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, 21.50: CSM Arcada, cu 43 de puncte, se află la patru puncte în urma liderului VM Zalău, după ce aceștia din urmă au pierdut, scor 1-3, în fața steliștilor, în meciul disputat miercuri seară. Aceasta a fost ultima partidă pentru zălăuani din cadrul sezonului regulat, în timp ce gălățenii mai au de disputat un joc, sâmbătă, pe teren propriu, cu Dinamo București. Arcada și SCM U Craiova sunt la egalitate de puncte, pe locul secund aflându-se craiovenii, care au setaverajul mai bun decât echipa gălățeană, 47-16 față de 48-18. În caz de menținere a egalității, conform art 59 din Regulamentul FRV, se va face departajarea între cele două după raportul setaverajelor, raportul punctaverajelor (unde Arcada stă mai bine) și abia la final după rezultatele directe (Arcada a pierdut cu 2-3, în tur, și a câștigat cu 3-1, în retur). 


UPDATE: Voleibaliștii de la CSM Arcada au câștigat, scor 3-0 (26-24, 25-22, 25-23), în fața formației CSM București, în meciul din penultima etapă a sezonului regulat din Divizia A1, disputat miercuri seară, în deplasare. În urma acestui rezultat, gălățenii au urcat pe locul 2, unde sunt la egalitate (43 puncte) cu SCM U Craiova. În meciul de miercuri, pentru gălățeni au punctat: Sanderson 15 p, Kullo 13 p, Borovnjak 12 p, Bissette 9 p, Cuciureanu 5 p și Perez un punct. Pentru Arcada este al optulea succes consecutiv, cu Sergiu Stancu pe banca tehnică, și al doilea meci câștigat cu minimum de seturi. 

Altfel, în această seară, liderul clasamentului - VM Zalău (47 p) va juca în această seară cu Steaua, pe terenul acesteia de urmă.


Campionatul Diviziei A1 de volei masculin se apropie cu pași repezi de finalul sezonului regulat. Au mai rămas de disputat meciurile a două etape, care pentru jucătorii CSM Arcada reprezintă două examene autentice. De altfel, ei sunt singurii de pe podium care mai au de jucat două partide.

Prima dintre acestea va avea loc astăzi, de la ora 17,45 (televizare Digi Sport 4), în deplasare, cu CSM București, echipă antrenată de gălățeanul Marian Apostu, fost antrenor al băieților de la Arcada.

Perioada de câteva zile de la meciul anterior (3-0, cu ”U” Cluj) a fost judicios folosită de stafful tehnic. Antrenamentele cât și recuperarea jucătorilor cu probleme de sănătate s-au aflat în atenția acestei perioade. În privința accidentaților, Ivan Raici încă nu va putea juca, iar pentru ceilalţi patru se fac eforturi în recuperarea lor. Extrem de preocupat de această confruntare, antrenorul Sergiu Stancu a declarat. ”Niciun meci nu este dinainte câștigat, dar acesta, din finalul de sezon regulat, are un grad sporit de dificultate. Întâlnim o echipă care joacă un volei foarte bun și vine după o victorie categorică la Unirea Dej, acolo de unde nu se prea pleacă cu puncte. Ne dorim o evoluție cât mai bună, după care să vină și un rezultat favorabil. Avem nevoie de mobilizare și concentrare remarcabile, care să ne aducă cele mai bune rezultate. Campionatul se va juca până la ultimul set”, a spus Stancu.

La meciul din tur, Arcada s-a impus cu 3-0, iar în luna ianuarie, în ”Cupa României”, gălățenii au câștigat cu scorul de 3-1 pe terenul bucureștenilor. ”Vrem să continuăm ceea ce am construit în a doua parte a sezonului. Cu CSM București ne-am mai confruntat și în Cupă. Este o echipă solidă, dar vrem să luăm toate punctele”, a declarat Paul Sanderson, jucător al CSM Arcada.

Partida din această seară, dintre Arcada și CSM București, va fi condusă de cuplul de arbitri Darius Meșca (Ploiești) și Benone Vișan (București). Punctele sunt deosebit de importante pentru configurația de pe podium: 1. Zalău 47 puncte, 2. Craiova 43 p, 3. Arcada 40 p, 4. Dinamo 34 p, 5. CSM București 32 p,  6. Steaua 26 puncte. Sâmbătă, în ultima rundă din sezonul regulat, CSM Arcada va juca, pe teren propriu, cu Dinamo, SCM U Craiova se va confrunta cu echipa din Baia Mare, iar liderul campionatului, VM Zalău, va avea etapă liberă.

Citit 2008 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2019 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.