ATLETISM. Calificare la Campionatul Mondial

ATLETISM. Calificare la Campionatul Mondial
Marian Petria (primul din dreapta), la stadionul din Notwill
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marian Petria ocupă un loc aparte în lotul sportivilor români cu dizabilităţi, care luptă pentru lauri în competiţiile internaţionale. Alături de alţi cinci sportivi români, a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un astfel de concurs, în oraşul elveţian Nottwil, care a fost şi criteriu de calificare la Campionatul Mondial.

Legitimat la APH Sporting Club, gălăţeanul pregătit de cunoscuta antrenoare Marlena Chiţu s-a aflat şi de această dată printre protagoniştii întrecerilor. A concurat în principala sa probă, săritura în lungime, unde a reuşit performanţa de 4,06 metri, depăşind baremul de calificare cu şase centimetri. Cu acest rezultat, Marian Petria a primit undă verde pentru Campionatul Mondial, ce va avea loc la Dubai, în luna noiembrie.

Petria a participat şi la ştafeta de 4x100m, o premieră pentru sportivii români. Concitadinul nostru a parcurs ultima parte a ineditei ştafete, ocupând locul al doilea.

Antrenoarea Marlena Chiţu şi-a caracterizat sportivul, ajuns la vârsta de 28 de ani. "Este un tânăr ambiţios, tenace, pentru care nu există dictonul «nu se poate». Rezultatele obţinute de el vin să întărească convingerea că, dacă vrei, poţi. Practică atletismul de şapte ani şi a participat la trei ediţii ale Campionatului European. Cel mai important rezultat a fost obţinut în Italia, unde a intrat în posesia medaliei de bronz, pentru locul III în proba de 200 m. Va merge în Dubai pregătit să concureze, cu şanse la medalie, în două probe: săritura în lungime şi ştafetă", ne-a declarat prof. Marlena Chiţu.

Citit 1426 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.