Respins de Oţelul, admis la Federaţie!

Respins de Oţelul, admis la Federaţie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dintr-un necunoscut pe plan naţional, un gălăţean de 43 de ani a devenit selecţioner de juniori al României, absolvind concursul organizat de Federaţia de specialitate cu cea mai mare notă, 8.1! * În 2007 s-a autoeliminat de la Oţelul „pentru că se considera prea bun” *

„Nu visam să existe un asemenea concurs”

Nici nu visa să ajungă într-un post de selecţioner şi a evitat să folosească prea multe cuvinte. Ne-a dat de înţeles - mai mult printr-un zâmbet caracteristic - că-i foarte bine ancorat în realităţile României din mileniul al treilea, când numirile se fac, de obicei, pe pile şi relaţii.

„Eram conştient tot timpul că pot câştiga un asemenea concurs, numai că nu mă aşteptam să existe un concurs”, a ţinut să adauge gălăţeanul de 43 de ani care zilele trecute a fost numit oficial selecţioner la naţionala sub 13 ani a României.

Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport şi antrenor de copii şi juniori încă din 1994, Gabriel Manolache a devenit, peste noapte, marele necunoscut din colectivul tehnic al naţionalelor de juniori.  

A vrut reprezentativa sub 18 ani

„Cine-i, mă, Manolache ăsta?”, iată o întrebare care stătea pe buzele majorităţii oamenilor de fotbal după afişarea rezultatelor examenului de ocupare a posturilor de antrenori din sectorul juvenil, conducerea Federaţiei hotărând luna trecută să-i demită pe toţi selecţionerii de juniori în urma rezultatelor dezastruoase din ultimii ani.

Intrat în concurs cu emoţii, dunăreanul - care şi predă la IEFS Galaţi - a fost cel mai bun, terminând primul cu nota 8.1, în faţa unor obişnuiţi ai loturilor naţionale precum Cristian Sava (8.08), Ovidiu Stângă (7.83) sau Adrian Văsâi (7.74).

„Îmi doresc să antrenez reprezentativa sub 18 ani şi, în mod normal, ar trebui să fie decisiv faptul că am avut cea mai mare notă”, s-a arătat încrezător „necunoscutul”, dar la distribuirea echipelor lui i s-a oferit formaţia sub 13 ani care nici nu există încă! Semn că trăim în România, nu-i aşa?

„Dacă vor fi presiuni, voi pleca!”

„Mă bucur că am ocazia de a demonstra că pot construi o naţională de juniori, chiar dacă nu mi s-a dat generaţia pe care o doream. În momentul în care se vor face intervenţii să convoc pe cutare sau pe cutare, mi-am dat demisia” – iată primul obiectiv al selecţionerului Manolache, el fiind nevoit să renunţe la grupa de juniori pe care o pregăteşte la FCM Dunărea Galaţi.

Divorţat, cu un copil, posesorul unui Mercedes şi fanul declarat al celui mai reputat antrenor român - Mircea Lucescu, profesorul de fotbal Manolache a jucat doar până la nivelul Ligii a III-a, fiind coleg de generaţie cu fostul căpitan al Oţelului, Valentin Ştefan.

„Nu ne puteam înţelege cu el”

În urmă cu trei ani, el a plecat de la principalul club al Galaţiului, lăsând să se înţeleagă că a fost îndepărtat, deşi nimeni nu i-a spus să-şi facă bagajele.

„Nu contează ce s-a întâmplat, mi s-a reproşat că joc prea ofensiv, mi s-a luat o grupă pe care o dusesem până la turneul final”, susţine antrenorul. În cadrul Centrului de Copii şi Juniori al „oţelarilor”, noul selecţioner este considerat foarte pregătit, dar se pare că nu era agreat de colectiv.

„Se considera prea bun, nu ne prea puteam înţelege cu el”, susţin anumite voci, iar recentul concurs de la FRF demonstrează că omul este cel mai bun la acest nivel, fiind antrenorul-revelaţie al anului 2010.   

Explicaţie foto: Gabriel Manolache, un antrenor de lot naţional care a jucat fotbal doar până la nivelul fostei Divizii C.

Citit 1929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.