Oțelul - FCU Craiova, meci decisiv pentru finalul de sezon

Oțelul - FCU Craiova, meci decisiv pentru finalul de sezon
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Fără succes după primele trei partide de campionat din 2024, gruparea gălățeană are nevoie de victorie pentru a reintra în lupta de play-off. În tur, la Craiova, gălăţenii au obținut primul succes al sezonului (2-0).

Cu toate că jocul echipei gălăţene a arătat bine în toate cele trei jocuri din 2024, Oțelul nu a înregistrat nicio victorie - fapt ce a dus la o cădere în clasamentul la zi. Pentru a putea fi clar ce obiectiv va fi abordat în finalul sezonului regulat, este nevoie de rezultatul acestui meci.

Oțelul - FCU 1948 Craiova se joacă vineri, de la ora 17.00, în deschiderea etapei a 25-a din Superligă. Biletele au fost puse deja în vânzare online, dar se găsesc și la casele de bilete din jurul stadionului. Clubul a făcut apel către fani pentru a umple stadionul și din raționament financiar - în ideea de a scoate cât mai mulți bani din vânzarea de bilete.

Fără absențe importante, Dorinel așteaptă și aportul publicului

Lotul Oțelului este apt în totalitate, cu excepția lui Neagu, pentru meciul cu FCU 1948, nefiind niciun suspendat în tabăra gălățenilor. Revenirea lui Bodișteanu după etapa ispășită în Giulești ar fi o modificare certă în primul ”unsprezece” al lui Dorinel Munteanu. La fel, e de așteptat să revină și Zivulici în centrul liniei de mijloc, după ce croatul a avut evoluții foarte bune în meciurile din acest an.

"Terenul propriu era forța noastră până acum (n.n. - până la promovarea în prima ligă), iar acum avem în față o echipă care marchează foarte mult. Încercăm să facem un meci agresiv, să obţinem trei puncte. Totuși, mai sunt șanse pentru play-off. E aceeași distanță față de locurile de play-off, dar sunt mai puține jocuri. Noi încercăm să facem totul pentru a câștiga, însă nu va fi ușor. Craiova are jucători foarte valoroși, periculoși pe atac, dar vom încerca să-i stopăm prin mijloacele noastre. Simt că în deplasare Craiova joacă mai bine. Principala noastră problemă în joc a fost că nu am reușit să marcăm din ocaziile pe care ni le-am creat. Mi-aș dori să fie stadionul plin, să susțină echipa, să susțină jucătorii, pentru o victorie atât de necesară", a spus Dorinel Munteanu, înaintea partidei.

Referitor la aspectul judecării exprimării sale de către Comisia Națională pentru Combaterea Discriminării (CNCD), antrenorul gălățenilor a spus că ar trebui luată în calcul și declarația liderului galeriei adverse. "Au fost lucruri mult mai grave, spuse la un nivel foarte înalt. Nu știu cu ce am deranjat eu că am spus acel cuvânt nefericit, într-adevăr, nu cred că ar trebui să se sesizeze pentru așa ceva. Ar trebui luat în considerare și ce a spus liderul galeriei rapidiste, că am avut cuvinte de laudă la adresa fanilor Rapidului", a adăugat Munteanu.

A venit și Malle, Maciel a prelungit

Lotul gălățenilor se bucură și de prezența lui Malle, jucătorul din Mali transferat în această iarnă, după ce a obținut viza de ședere pentru România. Însă acesta nu intră în calculele lui Dorinel Munteanu pentru meciul cu FCU 1948 Craiova de vineri.

Totodată, o veste bună este și faptul că a fost prelungit contractul cu portughezul Maciel până în iunie 2025, ceea ce înseamnă că nu mai poate semna cu un alt club pentru a pleca liber la finele sezonului în curs.

Altfel, de semnalat și faptul că jucătorii Oțelului au încasat un salariu, după eforturile depuse de către oficialii clubului și, implicit, Dorinel Munteanu, dar asta nu înseamnă că situația financiară a devenit roz peste noapte. Chiar este nevoie în continuare de orice aport care să poată îmbunătăți situația din punct de vedere economic. Pe 15 februarie, se va ajunge din nou la două luni restanțe către jucători și angajați, plus mai multe prime acumulate pe parcursul sezonului.

Etapa continuă până luni

În afară de meciul Oțelul - FCU 1948 Craiova, etapa cu numărul 25 din Superligă mai programează următoarele jocuri: CSU Craiova - "U" Cluj (vineri, ora 20:00), Poli Iași - Voluntari (sâmbătă, ora 14:00), CFR Cluj - Rapid (sâmbătă, ora 21:15), FC Hermannstadt - Petrolul (duminică, ora 18:15), FCSB - Sepsi (duminică, ora 20:45), UTA - Botoșani (luni, ora 17:00) și Farul - Dinamo (luni, ora 20:00).

Citit 2957 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2024 16:22

1 comentariu

  • postat de Pitpalac
    Vineri, 09 Februarie 2024 11:58
    86.124.200.***
    Meci de X2
    15
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.