Clubul "Oţelul" dă în clocot. Situaţia completă a disputelor administrative de la echipă

Clubul "Oţelul" dă în clocot. Situaţia completă a disputelor administrative de la echipă
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Oțelul traversează o perioadă extrem de tulbure din punct de vedere logistic, în sensul în care ar fi rămas din nou fără președinte. Situația este mai complicată de atât, întrucât pare a fi o luptă pentru putere între o parte dintre suporteri versus Dorinel Munteanu.

De câteva luni încoace, Clubul Oțelul stă pe un butoi de pulbere gata-gata să explodeze în orice clipă. Chiar dacă situația sportivă este fantastic de bună (având în vedere de unde s-a plecat de la sosirea lui Dorinel Munteanu), din punct de vedere financiar și, mai ales, administrativ par a fi probleme mult mai mari.

Ultimele dispute indică faptul că președintele interimar Robert George Florea a demisionat din funcție, după o discuție aprinsă cu Dorinel Munteanu și Paulina (soția lui Dorinel Munteanu, de asemenea, angajată a clubului). Cei doi n-au dorit să pună la dispoziție o serie de documente către președintele interimar, ceea ce a dus la o dispută, la capătul căreia Florea și-a depus demisia. Interimatul va fi asigurat în continuare de către Alexandru Manole (vicepreședinte), care a mai fost interimar după demisia lui Brăilescu, de la finalul anului trecut.

George Cojocaru, unul dintre cei mai activi suporteri pe grupurile de socios cu privire la situația administrativă a clubului, a rezumat astfel pe un grup privat al suporterilor: ”Președintele Consiliului Director (n.n. - Robert George Florea), în urma jignirilor și amenințărilor primite de angajați (n.n. - Dorinel Munteanu și Paulina), și-a dat demisia”. Cojocaru pare a avea, de altfel, o dispută de la distanță cu Dorinel Munteanu, fiind unul dintre cei mai mari critici ai modului de conducere a clubului de către fostul internațional în secțiunea de comentarii de pe diverse pagini și grupuri de social media.

Dorinel, la rândul său, are și el o problemă personală vizavi de Cojocaru, pentru că există suspiciuni că acesta i-ar fi făcut publice datele personale într-un alt grup de suporteri, în urmă cu câțiva ani.

De ce n-ar vrea Dorinel Munteanu să înmâneze actele

Principalul motiv pentru care Dorinel Munteanu nu dorește să înmâneze actele către oficialii Asociației pare a fi orgoliul. În sensul în care fostul internațional a preluat frâiele clubului în urmă cu doi ani, din Liga a III-a, cu 20 de miliarde datorii și fără lot de jucători. Iar de atunci până acum nu au mai fost astfel de solicitări, iar acum deodată există un interes major.

Mai mult, Dorinel Munteanu și Paulina n-au recunoscut a fi fost statutară ședința în care a fost numit ca președinte interimar George Florea. Atunci era ședință pentru alegeri, iar unicul candidat la funcția de președinte era Marian Brăilescu. În lipsa acestuia din urmă și pe fondul faptului că demisionase din funcție cu puțin timp în urmă, membrii asociației au considerat că nu mai este valabilă candidatura acestuia și au făcut ad-hoc un nou consiliu director, prevalându-se de un articol de statut în care este specificat că, dacă nu sunt candidați pe toate funcțiile, nu se pot ține alegerile. Dar un alt punct prevede că, dacă sunt minimum două funcții cu candidați, alegerile au loc și se va completa ulterior funcția rămasă liberă. În plus, existase un precedent ca un președinte să fie ales în lipsă, la una din cele două candidaturi ale lui Cornel Moisescu. Conform statutului, prezența candidatului nu este necesară în momentul alegerilor.

Marian Brăilescu, mărul discordiei pentru unii socios

Foarte contestat înspre finalul mandatului său, Marian Brăilescu și-a dat și el demisia tot după jigniri suferite. Dar, de această dată, tabăra celor care jigneau era compusă din membri socios, în special fostul secretar Rusu, cu alți câțiva membri extrem de activi pe grupurile de suporteri.

Lui Brăilescu i se reproșau două aspecte: că ar fi luat salariu ca președinte (plus plata chiriei și alte beneficii financiare), deși nu era statutar, dar și că ar fi fost complice la înstrăinarea siglei către Paulina, soția lui Dorinel Munteanu. Aceasta din urmă ar fi înregistrat la OSIM în nume propriu dreptul de folosință al siglei SC Oțelul. Un astfel de demers, fără acordul președintelui Asociației (Marian Brăilescu la acea vreme), nu ar fi avut niciun efect. Dar exista această teamă a suporterilor ca nu cumva Brăilescu să fi oferit împuternicire la momentul solicitării.

Rusu a ieșit și el șifonat din tot acest scandal, după ce a avut un clinci cu Dorinel Munteanu. Tot el ar fi fost acuzat de angajații clubului că atunci când era în funcție ar fi spus că Oțelul face blaturi cu Dinamo, pentru a-i ajuta pe bucureșteni să promoveze în Liga I, în locul gălățenilor (asta în sezonul în care echipa se afla în liga secundă). De acolo și răceala dintre Brăilescu și Rusu, membri ai Comitetului Director la acea vreme.

Spiritele s-au inflamat vizavi de Brăilescu pe grupurile de socios și după recentul meci Rapid – Oțelul, ca urmare a unei postări din partea acestuia pe conturile sale de social media. Acesta apărea ca făcând parte din delegația clubului pentru deplasare, fiind reangajat la clubul roș-alb-albastru.

Membrii asociației au schimbat regulile. Urmează noi alegeri

O nemulțumire a unor suporteri ar mai fi că dreptul de vot ca membru socios a fost modificat în timpul sezonului. La start, orice membru socios înscris primea card și dreptul de a intra gratuit la meciuri, în funcție de contribuția fiecăruia. Dar, după ce Florea a devenit interimar, acel Consiliu Director a decis ca statutul de membru socios să fie separat de acele plăți de dinaintea sezonului (reconsiderate a fi abonamente). Astfel, în schimbul unei sume de 300 lei, puteau să rămână membri socios cei care aveau deja această titulatură. Campania n-a dat roade pentru că, potrivit unor surse din interior, ar fi mai puțin de 200 de adepți pentru această nouă metodă. Și doar aceștia ar avea drept de vot la viitoarele alegeri. Ceea ce determină familia Munteanu să suspecteze că ar fi fost o metodă aplicată în mod voit pentru ca numărul de votanți să fie redus.

Candidaturile pentru viitoarele alegeri se depun până pe 28 februarie, iar în martie acestea ar urma să aibă loc pentru stabilirea celor trei funcții: președinte, vicepreședinte și secretar.

Unde au suporterii dreptate

Fanii Oțelului care fac parte din grupurile de socios au și ei dreptatea lor în tot acest joc de putere. Pe de o parte, statutul le dă dreptul de a avea acces la actele clubului. Un deziderat la startul proiectului era transparența, în sensul în care fiecare membru socios primea cel puțin o dată pe an situația financiar-contabilă a clubului. Acest lucru lipsește cu desăvârșire de ani buni.

De asemenea, a fost neclară situația cu privire la înregistrarea siglei SC Oțelul la OSIM în nume propriu de către Paulina, angajată a clubului. Încă n-a fost emis niciun comunicat oficial explicit pe acest subiect.

Lipsa de transparență în anumite momente a ridicat suspiciuni în rândul fanilor gălățeni, pățiți deja cu un faliment al echipei favorite – culmea, picat de pe cei mai mari cai (după ce câștigase campionatul și ajunsese în Liga Campionilor).

Membrii socios au nevoie de Dorinel Munteanu și munca sa pentru a putea scoate situația la liman, iar, în același timp, Munti are nevoie de toți suporterii, mai ales dintre cei care au avut funcții de conducere la nivelul clubului, să îi atragă de partea sa în demersurile normale de îmbunătățire a situației. Dezbinarea administrativă nu atrage decât imagine negativă și îngreunează activitatea de zi cu zi a clubului și, implicit, a echipei de seniori. Fiecare parte are de lăsat din orgoliu pentru binele suprem al grupării.

Cele două momente în care au mai fost scoase la iveală problemele administrative au fost concretizate imediat în eșecuri pe plan sportiv: Oțelul – Farul 0-1 și Oțelul – FC Botoșani 0-2 au venit după astfel de scandaluri. Iar pentru gălățeni urmează un nou meci important de campionat, duminică, în deplasare, la Dinamo.

Citit 10736 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2024 19:27

32 comentarii

  • postat de comunismul
    Vineri, 16 Februarie 2024 15:42
    5.13.144.***
    ce in clocot ma!? da pe afara! asa este situatia la otelul galati! jucatori neplatiti! cum sa fie conditii bune! fara buget! fara stadion! fara nimic!
    2
    1
  • postat de vikingul tulin
    Vineri, 16 Februarie 2024 14:55
    188.25.227.***
    nu înteleg, de ce dorinel munteanu, detine niste documente, apartinind clubului otelul?
    0
    5
  • postat de Dorin
    Vineri, 16 Februarie 2024 07:57
    194.105.20.***
    Nici Moisesci, nici familia Munteanu nu sunt problema aici, treaba merge prost pentru ca socios nu sunt in stare sa se organizeze, Moisescu a reusit sa ii tina uniti, avea personalitate si nu depindea de club. Asta ii lipseste lui Dorinel si Otelului: un lider puternic. Restul e can can
    0
    4
  • postat de Liga 4 cu voi
    Vineri, 16 Februarie 2024 06:32
    5.13.131.***
    Daca mizeria asta conexa se numeste activitate SPORTIVA inseamna ca nu mi pare rau ca nu platesc bilet pe stadion
    1
    4
  • postat de sorinacio gl.
    Joi, 15 Februarie 2024 20:18
    86.124.202.***
    Cândva, un club din provincie a reușit sa câștige titlul,supercupa etc. După aceea,echipa s-a desființat. Reînființată a promovat consecutiv din liga a3-a în liga 1 și se prezintă chiar onorabil. Un singur nume pare sa fie comun la obținerea acestor performante. Spuneți Dvs. care. Cu stima Mister M.
    7
    8
  • postat de Cristi
    Joi, 15 Februarie 2024 17:17
    5.13.223.***
    Dorinel a ridicat Otelul, Dorinel il coboara, singura problema este ca face aceste magarii pe banii altora si el cu Paulina isi insusesc un bun al orasului si al cetatenilor.
    12
    12
  • postat de Mai bine în ligile inferioare
    Joi, 15 Februarie 2024 14:01
    37.160.163.***
    Parcă mai fain era în liga 4. Nu tu jandarmi, pyro, voie bună și liniște, vise, aspirații. De la scandal nu mai vine lumea la stadion. Ce frumos a fost barajul cu mircesti și liga 2. Era farmecul de odată.
    4
    30
  • postat de Iris
    Joi, 15 Februarie 2024 13:26
    5.13.155.***
    Tot timpul numai cearta si panarama , liniste cand va fi oare?Altceva se mai stie oare? Cum credeti ca se simt jucatorii de asemenea chestii, ii mai arde cuiva sa joace fotbal de acum inainte la aceasta echipa?
    1
    32
  • postat de Intrebare
    Joi, 15 Februarie 2024 13:10
    46.97.176.***
    Dorinel patron la otelul. Ha, ha. A venit falit, citi bani a adunat? El sau d-na, președinte? Sint măcar socciosi? Rasu, plinsu dar otelul se duce în cap. Rădăcinile otrăvite din club își fac treaba. Omoară clubul. Pentru cine?
    8
    22
  • postat de Otelul Galați salvat de suporteri
    Joi, 15 Februarie 2024 12:04
    37.160.163.***
    Nu știu dedesubturile acestui război însă bănuiesc că are legătură și cu retragerea Steel Boys. Oamenii ăia de la Steel Boys au salvat clubul de la dispariție. Mai suporter ca ei nu e nimeni. Dorinel a venit mai târziu. Nu acuz pe nimeni dar eu plec de la premiza întâi SBGL și după restul.
    8
    23
  • postat de Roman
    Joi, 15 Februarie 2024 10:57
    5.13.133.***
    Cearta ,cearta si iar cearta.Nu poate fi si liniste.Vrem si noi adevarul din partea fiecaruia.Indiferent de ce se spune Dorinel e antrenor.O spun rezultatele,fara el nu stiu unde vom fi probabil desfiintati.De alte x si y antrenori am mai avut si va vazut unde am jucat, asa sa fim orgoliosi ...
    15
    27
  • postat de Adrian
    Joi, 15 Februarie 2024 10:14
    5.2.205.***
    Si urmeaza cel mai probabil o infrangere cu Dinamo, nu este de ajuns ca sunt restante salariale de 2 luni de zile dar ne mai si certam ca chiorii si destabilizam atmosfera la echipa.
    15
    29
  • postat de rodax
    Joi, 15 Februarie 2024 09:56
    193.231.148.***
    Echipa asta fara Dorinel Munteanu nu are nici un viitor.Este echipa facuta de el si antrenata de el.Toti ceilalti care se baga in seama nu au nici un aport la evolutia acestei echipe.Aici se exclud desigur cei care au contribuit financiar.
    21
    27
  • postat de Rapanosu
    Miercuri, 14 Februarie 2024 22:04
    5.13.206.***
    Un lucru simplu nu intelege un anumit grup influentat de d-nul M. Un copil il cresti pina la o anumita varsta iar apoi e pe picioarele lui. Daca parintii insista sa-i conduca viata il vor distruge. Vor ajunge sa regrete ca l-au procreat. Spor la lupta oarba si distrugatoare!
    17
    61
  • postat de dorinel politic, a mai fost in galati pe un partid. doar bani....conteaza
    Miercuri, 14 Februarie 2024 22:01
    128.127.117.***
    tot raul ce vine la aceasta echipa e coalitia pentru bani si puteri, dorinel si paulina.sint niste angajati cu comportament de patroni de echipa de fotbal in superliga. se bazeaza si pe slabiciunea asc otelul si pe intentii politice a antrenorului, angajat de club dar care se viseaza si in functii.
    31
    58
  • postat de PELUZA NORD
    Miercuri, 14 Februarie 2024 20:41
    65.75.86.***
    Jos Dorinel, sus Moisescu!
    Ai distrus echipa Dolărele!
    62
    51
  • postat de Tic-tac, tic-tac, tic-tac.
    Miercuri, 14 Februarie 2024 20:13
    46.97.176.***
    La câtă răutate emana antrenorul asta, la cati dușmani inchipuiti vede în echipa lui, în club, în Galați... îl vad în stare sa facă rău înainte sa plece la Cluj.
    De asta este foarte important sa fie ales un președinte care sa faca ordine în club!
    47
    64
  • postat de Reddis
    Miercuri, 14 Februarie 2024 20:03
    86.124.202.***
    Dorinel Munteanu sau soția lui sa fie și președinte și gata!Dacă nu era Dorinel noi jucam în liga 3 acum alături de Liesti ,Brăila,Focșani.
    RESPECT Dorinel Munteanu.
    Măcar de-ar deveni patron la Otelul!
    Dorinel!Hai Otelul!
    58
    78
  • postat de ss
    Miercuri, 14 Februarie 2024 19:53
    5.13.169.***
    DORINEL MUNTEANU vs georgica cojocarica, voi realizati depre ce disputa e vorba......cine poate sa fie acest no name georgica?!!!! Nu mai puneti botul la manipulari ieftine! Tot felul de hateri otelari sau galateni sunt prezenti in comentarii......latra in limbajul nativ? Sunt rosii?
    59
    43
  • postat de Lasă băutură ca o iei razna de tot!
    Miercuri, 14 Februarie 2024 19:48
    46.97.176.***
    Un antrenor serios din orice colt de lume si-ar vedea doar de antrenorat, de performanta, de creșterea tinerilor, de crearea unui mediu plăcut în jurul echipei și suporterilor.
    Asta este mereu tafnos, pus pe cearta, pe scandal. Înjura jucătorii, arbitrii, proprii spectatori și angajații clubului.
    42
    74
  • postat de ss
    Miercuri, 14 Februarie 2024 19:47
    5.13.169.***
    Inainte de meciul cu Dinamo apar stiri cu "datorii vechi de 20 miliarde lei vechi" ce se duc in cascada in mass-media cu acoperire generala......parca nu stim ce a suportat Otelul din partea mass-mediei in anul de gratie 2011! Plin de nemernici, hai Otelul!
    46
    49
  • postat de Toți fug de tine, Dorinele! Ai luat-o razna!
    Miercuri, 14 Februarie 2024 19:36
    46.97.176.***
    Omul asta a fost președinte al Tribunalului Galați, un tip de toată isprava.
    Dolarel are interes sa ascunda adevărul, asta-i clar!
    După cearta cu Moisescu a declarat ca Paulina va spune adevărul intr-o conferință de presă. Cu dovezi.
    Acum nu mai vrea, ascunde actele de președintele clubului!
    42
    74
  • postat de Socios
    Miercuri, 14 Februarie 2024 19:07
    86.124.202.***
    Dacă doamnei Paulina soția lui Dorinel ii este aprobată cererea depusă la OSIM , poate oricând să ceară bani pentru folosirea mărcii, deci devine patron fără a investi nici un leu.Cine nu crede poate verifica pe Osim.ro și poate vedea cererea Paulinei de înregistrare a Otelului pe adresa ei de acasă
    25
    71
  • postat de PELUZA NORD
    Miercuri, 14 Februarie 2024 18:50
    86.124.202.***
    ptr Dorinel & Paulina!
    AJUNGE! Jos labele de pe Otelul!
    Clubul a fost, este si va fi al SUPORTERILOR, nu al familiei munteanu!
    50
    74
  • postat de pacat de sufletul otelar, ce a fost confiscat de niste smecheri
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:35
    128.127.117.***
    eu cred ca acel om, presedinte interimar al asc otelul nu a demisionat intimplator pentru ca acei angajati nu au vrut sa prezinte documente dupa discutii "aprinse".probabil s-a simtit amenintat. omul si-a aparat integritatea fizica. se practica in fotbal..fotbal inseamna si smecherie pe bani multi.
    31
    74
  • postat de Irina
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:31
    194.105.20.***
    Numai și numai probleme la clubul asta, Opriți finanțarea din bani publici la cloaca asta numita Otelul.
    53
    71
  • postat de club de superliga? aiurea...,.
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:22
    128.127.117.***
    nu am auzit niciodata ca o structura economica, club de fotbal in cazul asta sa fie sabotat de angajati care fac ce vor. un club de fotbal profesionist trebuie sa aiba o structura de conducere ce nu permite angajatilor sa perturbe activitatea...club slab, de asta se intimpla lucrurile nelalocul lor.
    12
    75
  • postat de in romania cind e vorba de bani nu e cinste, onoare, frica de lege si autoritati. sa ardem fraierii!!!! sloganul celui ce prinde punctul slab.
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:11
    128.127.117.***
    eu zic ca cineva vrea preluarea clubului, dupa ce e bagat in rahat. cineva din interior face jocurile...macar de a fi asa si otelul sa ramina echipa fanion a galatiului. da, poate e aia clasica, scufundam barca ca oricum bani nu mai sint. am avut noi grija sa nu mai fie.....pacat.
    16
    45
  • postat de Îmi pare rau
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:02
    213.233.85.***
    Ce înțeleg eu? Un club atipic pentru România, conducere socciosi. Bani publici băgați, nimeni nu sponsorizează. De ce? Un club fără ciini, cine vrea arata acte, cine nu, nu. Șmecherie. Pe bani publici
    14
    65
  • postat de Voluntar
    Miercuri, 14 Februarie 2024 16:00
    86.124.202.***
    Si nu e normal sa fie oamenii platiti? Au fost altii care mimau in voluntari si au facut prapad la club. Lasati orgoliile și faceti treaba pentru Otelul, fratior!
    17
    61
  • postat de Vintila Silviu
    Miercuri, 14 Februarie 2024 15:56
    5.13.222.***
    Măi fraților voi vreți să nu mai avem echipă în ligă de ce nu vă luați mână de mână și să trageți la ceeasi căruță cu toți într-un moment de împăcare și de discuți cu tonul jos nu cu ceartă alături de Dorinel Munteanu și de clubul Oțelul Galați să face un fotbal după îndrumarea lui Dorinel Munteanu
    27
    62
  • postat de Fuego
    Miercuri, 14 Februarie 2024 15:22
    86.120.239.***
    Cine mai este și George Cojocaru ăsta ?
    34
    56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.