Sporting Liești și Unirea Braniștea - calificate în play-off

Sporting Liești și Unirea Braniștea - calificate în play-off
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Final de sezon regulat palpitant în Liga a III-a, unde mai multe echipe au fost implicate în lupta pentru un loc de play-off

Meciul zilei a avut loc la Buzău, între liderul Metalul și CSM Rm. Sărat (locul 4 înaintea etapei), un meci decisiv pentru locul al patrulea – ultimul de calificare în turneul de elită.

Implicați de la distanță erau gălățenii de la Unirea Braniștea, care așteptau un pas greșit al celor de la Rm. Sărat.

Până la urmă a fost un final fericit pentru echipa noastră, buzoienii impunându-se la un scor categoric, eliminând orice suspiciune din meciul de sâmbătă. Metalul Buzău – CSM Rm. Sărat a fost 5-0.

Pe terenul din Braniștea, Unirea și-a făcut jocul, și-a văzut de treabă și a câștigat destul de lejer, 4-0 (2-0), cu Șuțești. Adversara n-a avut puterea să pună niciun fel de probleme gazdelor.

În primul mitan, superioritatea a fost materializată prin golurile lui Răducan (penalti) și Andrei (printr-un șut de la 20 metri). În partea secundă dominarea gazdelor s-a amplificat, ocaziile au fost și mai numeroase, două dintre ele fiind transformate în gol de către același Andrei și juniorul Neagu. Au fost irosite alte numeroase oportunități de către Grădinaru, Șoptică și Lefter.

Antrenorul Ionuț Niculcea a început meciul cu formula: Paharnicu – Mihai, Enache, Popa, Hilohi – Murgoci, D. Cireș – Neagu, Răducan, Șoptică – Andrei. Au mai intrat: Docuz, Olteanu, Butunoiu, Lefter și Grădinaru.

”Am avut, într-adevăr, un final fericit, chiar de două ori: înfrângerea celor de la Rm. Sărat, respectiv victoria noastră foarte clară. Suntem încântați că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ajunge în play-off pentru al doilea sezon la rând”, ne-a mărturisit managerul Vali Vrânceanu.

Sporting Liești, succes categoric

Un joc fără emoții a fost la Sporting Liești – Dacia Unirea Brăila 5-0, în care gazdele au mărșăluit către o victorie scontată, meritată și binevenită. Acest succes reprezintă o încununare a unor prestații reușite în întregul sezon regulat, concretizate cu o calificare în faza de play-off de pe locul 3. Superioritatea din ultimul meci a fost reușită prin golurile semnate de Alexandru Stan (2), Costea, Crihană și Grigoraș (ultimul a fost din penalti). Pe lângă cele cinci goluri, au mai fost multe alte ocazii irosite din partea echipei-gazdă. Oaspeții au satisfacția a două bare. Doar atât!

Cătălin Savu, antrenorul de la Liești, a trimis în teren următorul ”unsprezece”: Cilighidreanu – Țopa, Podașcă, Maftei, Bădilaș – Grigoraș, Iacob, Iordache, Stan – Crihană, Costea. Au mai intrat: Munchiu, Petrache, Nacu, C. Dima și D. Dima.  

Calificarea în play-off este o frumoasă performanță a celor două echipe gălățene prezente în eșalonul al treilea.

Celelalte rezultate din ultima etapă: Metalul Buzău – CSM Rm. Sărat 5-0, CSM Focșani – Hamangia Baia 5-0, Viitorul Ianca – Voința Limpeziș 2-1.

Echipele ce vor intra în play-off au următoarele realizări: 1. Metalul Buzău 49 puncte, 2. CSM Focșani 42 p, 3. Sporting Liești 35 p, 4. Unirea Braniștea 30 puncte.

Următoarea fază debutează, fără pauză, pe 30 martie, când ambele echipe gălățene vor evolua în deplasare: Metalul Buzău – Unirea Braniștea, CSM Focșani – Sporting Liești.

Citit 1533 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.