Egalitate între CSM Arcada și Corona

Egalitate între CSM Arcada și Corona
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Duminică și luni s-au disputat primele două partide ale finalei campionatului Diviziei A1 de volei masculin

Finala se joacă în sistemul trei victorii din cinci meciuri. Primul joc a fost câștigat de echipa revelație a sezonului, nou-promovata Corona Brașov, cu scorul de 3-2. Al doilea meci a fost adjudecat mult mai clar de gălățeni, scor 3-0. Brașovenii s-au prezentat ca o echipă foarte bine pregătită, dovedind că n-au ajuns întâmplător în această fază. Corona le-a eliminat pe rând pe Steaua (2-0 la general) și pe Rapid (2-1).

Corona, mai bună în primul meci

Nici nu începuse bine jocul și oaspeții aveau deja 8-3, după care a urmat chiar 17-10, Corona încercând să demonstreze că n-a trecut Carpații degeaba (16-25, la finalul setului). Echilibrul a apărut abia în actul al doilea, în care s-a făcut 1-1 la seturi. Brașovenii au revenit în prim plan în setul al treilea, iar echipa lui Sergiu Stancu a punctat în următorul şi a dus meciul în decisiv. Ultimul set, pe care toată lumea din tribune îl vedea favorabil gazdelor, a dus scorul final, din păcate, la 2-3. A fost o înfrângere neașteptată, dar care poate fi recuperată în deplasarea de la Brașov. Cu trei excepții, stafful tehnic al gălăţenilor a folosit întregul lot: Woch, Butnaru, Gergye, Lescov, Lopez, Bala - Toman (libero). Au mai intrat: Nikula, Javad, Hamacher și Aldea.

Revirimentul de luni

Meciul de luni a avut o cu totul altă față, jucătorii echipei-gazdă au fost mult mai concentrați și au etalat o dorință reală de victorie. Și greșelile au fost mult diminuate, iar sprijinul publicului a fost evident, încurajându-și favoriții spre victorie. De data aceasta, la cârma jocului s-au aflat gălățenii, care nu le-au mai permis adversarilor - ca în primul meci - să preia conducerea. Spre exemplu, iată o succintă evoluție a scorului: 4-1, 7-7, 14-14, 18-14, 25-20 (primul set); 9-5, 16-10, 22-17, 25-21 (setul al doilea); 2-2, 5-5, 9-6, 19-15, 25-18 (al treilea set), în aproape 90 de minute de joc.

Până la urmă a fost un final fericit, care prevestește că disputa va continua cu și mai multă determinare.

Au arbitrat Paul Szabo (Oradea) și Tudor Pop (Cluj).

Sergiu Stancu, antrenorul gălățenilor, la sfârșitul celor două jocuri: "Au fost meciuri de o adevărată finală. Felicit jucătorii pentru revenire și jocul bun - cel care a și adus egalitatea. Băieții au dat dovadă de multă determinare. La acest succes egalizator, să nu-i uităm pe spectatorii noștri fideli, dar și pe fizioterapeutul Eugen Pascale și preparatorul fizic Rebelle Matias, care au făcut eforturi pentru a-i menține pe jucători într-o bună stare de sănătate. Corona este nou-promovată, dar nu întâmplător a ajuns aici, ci datorită valorii sale. Mergem la Brașov cu multă încredere".

Citit 969 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 17:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro