SUPER FOTO! - Antal marchează golul carierei, Oţelul merge mai departe în Cupă
Foto: Foto: Sorin Pană

SUPER FOTO! - Antal marchează golul carierei, Oţelul merge mai departe în Cupă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gabriel Paraschiv, marcator în victoria de sâmbătă de la Tg. Mureş, a recidivat aseară: a punctat din careul mic pentru o calificare care a avut emoţii până la urmă * Permisul de sferturi l-a oferit Liviu Antal cu o nebunie de gol, reuşita carierei sale


OŢELUL GALAŢI – FCM TG. MUREŞ 2-1 (0-0)

Meci disputat aseară în optimile de finală ale Cupei României;

Stadionul „Oţelul” – 3.000 de spectatori;

Au marcat: Paraschiv 51’, Antal 87’ / Subotici 82’;

Cartonaşe galbene: Frunză 44’, Râpă 53’, Neagu 90’ / Ilyeş 18’, Dan 56’;

Cartonaşe roşii: Neagu 90’ / Szilagyi 85’, Celsinho 90’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Perendija, Ilie – Neagu, Giurgiu, Viglianti (83’ Pena) – Iorga (68’ Antal), Paraschiv (75’ Punosevac), Frunză. Antrenor: Dorinel Munteanu.

TG. MUREŞ: Albuţ – Vagner, Nicu, Gugu, Szilagyi – Issa Ba – Goge (46’ Fl. Dan), Mohammed (62’ Didi), Ilyeş, Bumba (76’ Celsinho) – Subotici. Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: Robert Dumitru (Braşov) – Ovidiu Artene (Vaslui), Bogdan Gheorghe (Bucureşti). Rezervă: Florin Miron (Bucureşti).


 

Onomatopeele îngheţate

Gugu, Goge, Ba, Bumbar, Didi. Nici dacă ţi-ai propune, n-ai descoperi atâtea onomatopee talentate. Ei bine, Târgu Mureşul lui Selymeş şi-o fi propus ori laie, ori bălaie. Da or ba, că prea nu-i ieşise nimic sâmbătă, în confruntarea cu aceeaşi campioană care încă tânjeşte după forma din primăvară. Repriza întâi a jocului de aseară putea fi trecută la opere pierdute, publicul, mai rar ca niciodată, îngheţând în aşteptarea unor şuturi la poartă care au aterizat abia în momentul în care şi echipele se pregăteau să fugă pe tunel la căldurică. Giurgiu a expediat o bombă care anunţa parcă nebunia de după (45’). Nimeni n-ar fi crezut că poate ieşi un meci atât de tensionat! 

Aici e locul lui Liviu!

Revenit de la echipa secundă, acolo unde fusese exilat pentru a doua oară de club, mijlocaşul Liviu Antal a reuşit aseară să-şi ducă echipa în sferturile de finală ale Cupei României. Blondinul lui Dorinel Munteanu a îngheţat pe banca de rezerve până în minutul 68, când a intrat în locul lui Iorga. Nu s-a remarcat până pe final, dar parcă aştepta golul egalizator al lui Subotic. Trebuie să admitem că fără reuşita bosniacului de la FCM Tg. Mureş, duelul dintre Neamţ şi Selymeş s-ar fi încheiat banal: 1-0, gol Paraschiv, la revedere! Eh, s-a făcut 1-1, aşa cum spuneam, apoi Neagu a scăpat de toţi apărătorii adverşi, a fost faultat din postură de ultim fundaş de Szilagyi. Abia începea spectacolul: 11 metri, eliminare pentru omul lui Tibi şi Antal şi-a aşezat balonul pe punctul cu var.

N-am mai văzut aşa gol

„N-o dă, asistăm la prelungiri!”, au cobit unii pe la Tribuna Zero, dar o spuneau pentru a fi contrazişi de soartă. Antal a bubuit mingea, bara s-a zguduit de cinci grade pe scara Richter şi toată lumea de pe stadion a împietrit. Doar pentru câteva secunde întrucât faza a continuat. Centrare de pe dreapta şi acelaşi Antal, din inima careului, a scurtcircuitat orice amintire despre fotbal. Nici Dorinel, şi nici Selymes nu-şi aduc aminte să mai fi văzut un aşa gol: foarfecă laterală şi 2-1, adică permisul pentru sferturile de finală. Campionii s-au pierdut în plutonul Ligii I, dar le miroase tare a un nou trofeu. Fix acela pe care nu-l au în vitrină.

 

Citit 2261 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.