Situaţie critică la HC Oţelul / Echipa de handbal este aproape de destrămare

Situaţie critică la HC Oţelul / Echipa de handbal este aproape de destrămare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din lotul de 17 jucătoare antrenat de Alexandrina Soare, şase au solicitat Federaţiei Române de Handbal să fie declarate libere de contract * Oficialii grupării gălăţene au termen până pe 27 decembrie să le achite restanţele salariale

Faptul că oraşul Galaţi stă prost la capitolul reprezentativitate în sporturile de echipă nu constituie nicio noutate. Suntem obişnuiţi ca echipele să se desfiinţeze sau să se zbată prin anonimatul ligilor secunde. 

Ultima lovitură pare a veni dinspre echipa de handbal feminin Oţelul Galaţi. După o primă parte de campionat excelentă – la finele căreia se regăseşte pe poziţia a doua a Ligii Naţionale, după campioana Oltchim Rm. Vâlcea – echipa gălăţeană dă semne de slăbiciune. Din nefericire, slăbiciunile nu ţin de ordin sportiv, ci de cel financiar şi managerial.

Neplătite de aproximativ trei luni, şase jucătoare au depus memorii la Federaţia Română de Handbal. Sportivele au solicitat să fie declarate libere de contract, dacă clubul nu le achită restanţele salariale.

Jucătoarele care au depus memorii

Toate cele şase sportive care şi-au depus memorii sunt handbaliste de valoare, care şi prin munca lor au dus Oţelul în cupele europene şi în fruntea campionatului intern.

Principala marcatoare a Oţelului, Alina Branişte Horjea, portarii Ionica Munteanu şi Cristina Bobeică, pivotul Manuela Rădulescu, centrul Paula Pavăl şi interul Renata Tătăran Ghionea sunt jucătoarele ale căror memorii s-au judecat la Federaţia Română de Handbal. Conform surselor „Viaţa liberă” lista însă rămâne în continuare deschisă. 

De la reprezentantul Federaţiei, Mihail Marinescu, am aflat că oficialii echipei Oţelul au termen până pe data de 27 decembrie să le achite restanţele salariale sportivelor. În caz contrar, acestea vor fi libere să plece la oricare altă grupare din ţară sau străinătate. 

„Ar fi bine să se soluţioneze problema de la Oţelul. Este o echipă care ocupă o poziţie bună clasament”, a declarat, pentru „Viaţa liberă”, Mihail Marinescu. 

Primăria a efectuat plăţile

La începutul acestui an, Primăria Galaţi a acordat Clubului de Handbal Oţelul Galaţi o finanţare de 150.000 de lei (aproximativ 35.000 de euro). Mult prea puţin pentru o echipă care a reprezentat în această toamnă urbea noastră în competiţiile europene şi care are nevoie, pentru supravieţuire, de un buget de peste 300.000 de euro. De la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, am aflat că toţi banii promişi prin contractul de asociere au fost viraţi către club. Finalul de an pare însă că i-a prins descoperiţi prin conturi pe oficialii grupării gălăţene. Preşedintele de la HC Oţelul Galaţi, Anton Coman, nu a putut fi contactat telefonic.  

Posibilele destinaţii ale handbalistelor

Conform surselor „Viaţa liberă”, cele şase sportive care pot deveni libere de contract au primit oferte din partea unor echipe, pentru care achiziţionarea cu niciun cost a unor jucătoare de valoare reprezintă o super-afacere. 

Alina Branişte Horjea (inter) – Dunărea Brăila / CSM Bacău

Manuela Rădulescu (pivot) – CSM Bacău

Renata Ghionea (inter) – CSU Neptun Constanţa

Ionica Munteanu (portar) – „U” Jolidon Cluj

Paula Pavăl (centru) – CSM Bacău

Cristina Bobeică (portar) – CSM Bacău 

Citit 4014 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.