Anca Leria Chiriac - o sportivă de care tenisul are nevoie…

Anca Leria Chiriac - o sportivă de care tenisul are nevoie…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are 14 ani şi jumătate şi deţine o sumedenie de trofee. Este elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 43 „Dan Barbilian” (diriginte, prof. Ionel Tătărucă) şi practică tenisul de la vârsta de cinci ani. Aceasta este, pe scurt, biografia unei sportive foarte talentate – Anca Leria Chiriac.

A început să practice sportul alb cu aproape zece ani în urmă. Primii paşi i-a făcut la CT ICMRSG, sub îndrumarea Anetei Enciu. A fost legitimată şi la Clubul Dacia (antrenor Mircea Basarab), pentru ca de anul trecut să revină la CT ICMRSG. În prezent se pregăteşte sub îndrumarea atrenorului Florin Şipoş.

Prima performanţă notabilă s-a ivit la vârsta de 9 ani, când s-a impus într-un turneu de copii desfăşurat la Slobozia. Pe când împlinise 10 ani, Anca a cucerit medalia de bronz la „Naţionale”, iar doi ani mai târziu a devenit campioană naţională.

Talentata noastră sportivă deţine numeroase locuri întâi şi doi la concursuri interne şi internaţionale pentru juniori. A concurat deseori la turnee organizate în Italia, a ajuns şi în SUA, la Orange Boll – cel mai important turneu internaţional pentru juniori.

Evoluţia ei în clasamentul întocmit, lunar, de Federaţia de specialitate este una pozitivă. În ultimele luni, Anca a venit de pe locurile 32 şi 30 – pe poziţia a 28-a în ianuarie.

Anca se află la cea mai potrivită vârstă pentru a progrese în disciplina pe care o practică. Participarea la diverse turnee însă, presupune şi un efort financiar.

Cum familiei sale îi lipseşte această posibilitate, sportiva solicită sprijin de la potenţialii sponsori, alături de care să urce pe treptele performanţei sportive. Pentru acest lucru, oferă şi un număr de telefon: 0726.686300.

Şi încă un amănunt demn de reţinut: ca o certificare a valorii sale, Anca Leria deţine contracte cu renumitele firme de echipament sportiv Nike şi Wilson!

Citit 2418 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.