Lienen îşi reproşează că n-a jucat la egal meciul cu CFR

Lienen îşi reproşează că n-a jucat la egal meciul cu CFR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul german al Oţelului a explicat cu o onestitate rară în fotbalul românesc că a greşit la una dintre schimbări


În etapa a 27-a din Liga I, Oţelul Galaţi a pierdut, duminică seară, în faţa echipei CFR Cluj, scor 0-1, printr-un gol marcat de Rui Pedro, în minutul 80, pierzând puncte extrem de importante în lupta pentru evitarea retrogradării.

Antrenorul echipei gălăţene, Ewald Lienen, şi-a asumat responsabilitatea eşecului, reproşându-şi că a făcut o schimbare ofensivă în loc să joace la egal, pentru menţinerea scorului de 0-0, existent până în minutul 80. „Spre final cred că ar fi trebuit să păstrăm rezultatul de egalitate. Îmi asum toată responsabilitatea ca antrenor, am văzut că nu suntem capabili să marcăm, dar tot am încercat să câştigăm acest meci şi în cele din urmă l-am pierdut. CFR a venit pe contraatac, ceea ce nu ar fi reuşit dacă am fi jucat să menţinem situaţia. Ca antrenor, nu îţi place să le spui jucătorilor că încerci să păstrezi scorul, dar poţi să schimbi post pe post pentru a păstra punctul. Am toată responsabilitatea pentru rezultat, după 75-80 de minute în care am văzut că nu avem ocazii, ar fi trebuit să stăm acolo, să nu le lăsăm spaţiu”, a declarat Lienen.

Antrenorul german a adăugat că o abordare similară a costat echipa şi în meciul precedent, cu Dinamo (scor 1-3), când ar fi trebuit să se joace la apărarea rezultatului, atât la 1-0, cât şi la 1-1.

Concret, Lienen şi-a reproşat schimbarea fundaşului dreapta Tritz, din minutul 75, cu un jucător ofensiv, Sevillano, cumulată cu trecerea lui Milea din postul de mijlocaş defensiv în flancul drept al apărării . „A fost greşeala mea cum l-am schimbat pe Tritz, care venea după o lungă perioadă de pauză şi era obosit. Trebuia înlocuit, dar puteam face asta post pe post, în loc să introduc un jucător de atac şi să-l scoatem pe Milea de pe postul lui, unde a fost bun în duelul cu Rui Pedro”, a explicat antrenorul Oţelului.

Referitor la şansele de evitare a retrogradării, Ewald Lienen îşi menţine speranţa că se va reuşi, mai ales dacă se va învăţa ceva din ultimele două eşecuri. „Facem tot posibilul să ne păstrăm speranţa. Echipa a dovedit că poate juca bine, dar uneori trebuie să înveţi să fi mai isteţ şi să nu rişti totul. Echipa trebuie să înveţe asta, eu trebuie să învăţ ca antrenor. Să încerci să câştigi un meci şi să-l pierzi la final, asta e stupid şi inutil, aşa că mă simt oribil. Dar mai avem de jucat câteva meciuri, cu oponenţi direcţi şi trebuie să luăm toate deciziile şi să câştigăm tot”, a adăugat tehnicianul german.

Lovin: „Nu e timp de căutat vinovaţi”

La finalul meciului cu CFR, mijlocaşul Florin Lovin a spus că nu este momentul să se caute vinovaţii pentru eşec, echipa având nevoie să se concentreze pe meciurile viitoare. „Cred că putem scoate echipa din impas. Dacă toţi ne blazăm, dacă toţi căutăm vinovaţii, nu avem nici o şansă. Trebuie să vedem ce am făcut bun, ce am făcut rău, să reparăm şi să o luăm de la zero, începând cu meciul viitor. Mai avem de jucat pe teren propriu cu echipe din spatele nostru sau la egalitate cu noi şi cred că, dacă vom reuşi să câştigăm toate meciurile acestea, cu 9-10 puncte vom fi salvaţi”, a declarat Lovin.

În etapa următoare a Ligii I, Oţelul va evolua vineri, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş.

Citit 2028 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.