Adamescu vrea SĂ RENUNŢE la Oţelul/ Clubul gălăţean de Liga I caută INVESTITOR

Adamescu vrea SĂ RENUNŢE la Oţelul/ Clubul gălăţean de Liga I caută INVESTITOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Narcis Răducan a fost mandatat să caute un nou finanţator al echipei


Viitorul echipei Oţelul Galaţi devine tot mai incert pe zi ce trece. Narcis Răducan, managerul general al echipei, s-a întâlnit vineri cu patronul Dan Adamescu, iar rezultatul nu este deloc încurajator. Un aspect important este că nu s-a obţinut vreo promisiune de plată rapidă a măcar unuia din cele patru salarii restante şi nici pentru activarea opţiunilor de cumpărare a jucătorilor împrumutaţi.

În schimb, Adamescu s-a arătat din nou dispus să cedeze clubul. „Una dintre variante ar fi să găsim investitori, am fost mandatat să caut o astfel de soluţie”, a declarat Narcis Răducan. Acesta ar urma să aibă o nouă întâlnire cu Adamescu, posibil chiar astăzi, pentru a i se transmite exact condiţiile în care clubul poate fi preluat de către un alt acţionar. Cert este că nu sunt şanse să se plătească datoriile, singura variantă în care primarul Marius Stan a declarat că s-ar fi implicat pentru a găsi un grup de finanţatori.

Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în septembrie 2012 de The Nova Group, companie controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu.

Totul e contratimp

Una din marile probleme o reprezintă presiunea timpului, Oţelul având nevoie de bani foarte repede pentru a-şi putea păstra jucătorii. Deja s-a ratat ocazia păstrării lui Cooper, pentru că nu s-a plătit opţiunea de cumpărare, ce ar fi însemnat puţin peste o sută de mii de euro, iar lista jucătorilor care se despart de Oţelul se lungeşte aproape în fiecare zi, ultima apariţie sigură pe aceasta fiind a portarului Mauro Goicoechea.

Dincolo de factorul sportiv, Mauro demonstrând la echipa gălăţeană că este un jucător de mare valoare, patronatul n-a reacţionat nici măcar când a fost vorba de o afacere foarte profitabilă. Pentru a activa opţiunea de prelungire a contractului, Oţelul trebuia să plătească până ieri 80.000 de euro, o sumă foarte mică raportat la valoarea jucătorului care este cotat de reputatul site transfermarkt.com la un milion de euro. Mai mult, odată cu activarea opţiunii de prelungire, s-ar fi activat implicit şi o altă clauză, cea de reziliere pe o sumă de peste o jumătate de milion de euro, bani care ar fi putut să fie încasaţi chiar şi în perioada imediat următoare, în condiţiile în care Goicoechea nu duce lipsă de oferte, inclusiv din Liga I.

Narcis Răducan a precizat că încă ar mai fi şanse ca portarul să rămână la Oţelul, dacă s-ar găsi soluţii de finanţare pentru performanţă într-un timp foarte scurt. „La Mauro şi impresarul acestuia pot găsi înţelegere să mai aştepte o săptămână, dar numai dacă se găsesc soluţii pentru a face performanţă, să rămână să joace pentru noi”,  precizat Răducan.

Într-o situaţie similară se află şi atacantul brazilian Henrique, pentru care opţiunea de prelungire a contractului este destul de mică, de 50.000 de euro.

Citeşte şi:

Problemele lui Adamescu amplifică zdravăn incertitudinile la Oţelul

Citit 10163 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.