JALE MARE la Oţelul: Mai sunt doar 15 JUCĂTORI în lot
Foto: Finalul meciului cu Viitorul s-a dovedit a fi momentul despărţirii de publicul gălăţean pentru jumătate dintre jucătorii Oţelului

JALE MARE la Oţelul: Mai sunt doar 15 JUCĂTORI în lot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă cei cinci jucători cu memorii pentru a deveni liberi primesc verdict favorabil, echipa gălăţeană nu mai are nici de un prim „11”


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi nu s-a aflat niciodată în ultimele trei decenii într-o criză atât de adâncă ca cea de acum, neavând în lot nici măcar numărul de fotbalişti (18) necesari pentru a completa o foaie oficială de joc.

Cu patronul Dan Adamescu în arest preventiv şi şanse minuscule de a se obţine dinspre acţionariat minima finanţare necesară pentru o pregătire la limita inferioară a decenţei a noului sezon, se pune problema dacă Oţelul va apuca să înceapă ediţia următoarea Ligii I şi altfel decât ca victimă sigură, în condiţiile în care nu se întrevede altă soluţie decât completarea lotului cu mulţi juniori de la Oţelul II.

În acest moment, la o analiză sumară a  situaţiei celor 28 de fotbaliştii care se aflau în lot la finalul sezonului trecut, iese un bilanţ dezastruos: Oţelul mai are doar 15 jucători!

Teoretic, la reunirea lotului, amânată pentru 23 iunie tocmai în speranţa că se va întâmpla un miracol şi se va mai redresa situaţia, ar trebui să se prezinte următorii fotbalişti: Simatis, Abraham, Marus, Silviu Ilie, Sipovici, Moglan, Mişelăricu, Lovin, Zaharia, Tudorie, Sârghi, Astafei, Pungă, Marquinhos şi Dan Popescu.

Cu salarii restante de aproape jumătate de an, ultimii cinci din această listă şi-au depus memorii la FRF pentru a fi declaraţi jucători liberi de contract, în cazurile lor fiind fixat un nou termen pentru 18 iunie de către Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor. Astfel, în varianta foarte probabilă a unui verdict favorabil fotbaliştilor, Oţelul nu va mai avea nici măcar de un „11” cu care să înceapă un meci, ar rămâne doar cu zece jucători, dintre care doi sunt portari!

13 plecări

Neavând bani pentru a activa opţiunile de prelungire a contractelor sau de cumpărare a celor veniţi sub formă de împrumut, Oţelul a pierdut nu mai puţin de nouă jucători: Goicoechea (a semnat cu Arouca – Portugalia), Prestia, Tritz (a semnat cu Brest, Liga II din Franţa), Cooper, Sevillano (ambii întorcându-se în Argentina, la Godoy Cruz), Gavrilă (ajuns la Dinamo), Adăscăliţei (împrumutat, revine la Dunărea), Bocar Djumo şi Henrique. De asemenea, patru jucători au ajuns la final de contract: Costin, Giurgiu, Filip şi Băjenaru (a semnat cu Concordia Chiajna). În total, 13 jucători pierduţi de Oţelul în mai puţin de trei săptămâni de la terminarea campionatului, plus alţi cinci, cei cu memorii, pe picior de plecare.

Citit 3363 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.