Va fi infern pentru DUNĂREA, cu opt retrogradate

Va fi infern pentru DUNĂREA, cu opt retrogradate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nou înfiinţata LPF 2 propune un sezon fără play-off şi play-out, cu două serii de 14 echipe, din care să rămână doar câte şase formaţii


Prima Adunare Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal 2 (LPF 2), organism recent înfiinţat pentru echipele din liga secundă, la iniţiativa gălăţeanului Auraş Braşoveanu, a analizat mai multe variante de schimbare a sistemului competiţional. După peste patru ore de dezabateri aprige, s-a decis alegerea unei variante tot cu două serii a câte 14 echipe, la fel ca la ultima decizie a Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Totuşi, LPF 2 va solicita renunţarea la play-off şi play-out,  în urma experienţei din ultimul campionat, când sistemul competiţional s-a dovedit un fiasco, cu foarte multe meciuri fără miză.

Pentru campionatul 2014-2015, FRF a decis, pe 29 mai, mărirea numărul de echipe la 14 în fiecare din cele două serii şi cu o schimbare faţă de campionatul trecut, de data aceasta să se intre în play-off şi play-out cu toate punctele din sezonul regulat şi nu doar cu cele din meciurile directe dintre formaţiile din aceeaşi grupă valorică.

Tranziţie spre o singură serie

LPF2 îşi doreşte ca ediţia 2014-2015 să fie una de tranziţie spre o ligă secundă cu o singură serie, care să devină atractivă pentru televiziuni şi cluburile să poată fi ajutate financiar din banii încasaţi de pe urma cedării drepturile TV. Astfel, în următorul campionat vor rezista în liga secundă doar câte şase echipe din fiecare serie, urmând să retrogradeze în Liga a III-a în total 16 echipe, pentru ca în 2015 la startul campionatului să se alinieze 22 de formaţii. Iniţial s-a vrut chiar o singură serie cu 20 de competitoare din 2015, dar reprezentanţii cluburilor au fost de acord că această variantă ar fi un şoc prea mare, în condiţiile în care ar fi retrogradat câte nouă echipe din fiecare serie.

Propunerea LPF 2 cu aceste schimbări ale sistemului competiţional va fi prezentată spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, în şedinţa din 27 iunie.

Dacă această formulă va fi validată, se anunţă un nou sezon infernal pentru echipa gălăţeană FCM Dunărea, care va trebui să evite unul din cele opt locuri retrogradabile din seria I, în condiţiile în care în campionatul încheiat cu zece zile în urmă ar fi retrogradat doar ultimele trei şi Dunărea se afla printre ele. În cele din urmă, n-a mai retrogradat nimeni în urma măririi numărului de echipe din serie la 14 şi a desfiinţării/retragerii unor competitoare.

FCM Dunărea îşi va relua antrenamentele pe 10 iulie, campionatul urmând să înceapă pe 30 august.

 

Citit 1665 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.