OŢELUL are golgheter crescut în FRANŢA
Foto: Cristian Cristea, cu premiul "jucătorului lunii octombrie la Oţelul" oferit de site-ul suporterilor

OŢELUL are golgheter crescut în FRANŢA
Cristian Cristea, cu premiul "jucătorului lunii octombrie la Oţelul" oferit de site-ul suporterilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cristian Cristea este fotbalistul momentului la Oţelul, cele patru goluri marcate de el în campionat aducând echiepi şapte puncte * În vară, a preferat oferta clubului roş-alb-albastru în detrimentul celor din Hexagon


Oţelul Galaţi a obţinut etapa trecută prima victorie în deplasare din actualul sezon al Ligii, învingând cu 1-0 pe Ceahlăul. Golul care a adus trei puncte extrem de importante în contul echipei gălăţene a fost marcat de Cristian Cristea. Atacantul în vârstă de 26 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, el trimiţând şi de două ori mingea în bară. La cea de-a doua „bară”, a avut o execuţie de excepţie, cu o „scăriţă” de la colţul careului, în bara transversală, la o palmă de vinclu, la doar un centimetru, doi, de o candidatură la cel mai spectaculos gol campionatului.

Şi singura victorie de pe teren propriu, 2-0 cu Rapid, a fost reuşită tot prin golurile sale, la fel cum a fost scos egalul cu Gaz Metan, scor 1-1. Patru goluri, şapte puncte pentru Oţelul! Al cincilea gol al său din acest sezon a fost înscris cu Pandurii, în Cupa României. Pentru aceste reuşite a fost votat de două ori la rând „jucătorul lunii” pe site-ul fanilor roş-alb-albaştri, www.dunareabatrana.ro.

A crescut în Franţa

Cristea s-a născut la Bucureşti pe 31 mai 1988, dar s-a format ca fotbalist în Franţa, unde familia sa a plecat când el avea doar doi ani. Pasiunea pentru sport i-a fost transmisă de tatăl său, fost performer la lupte libere, care-i este cel mai apropiat sfetnic şi totodată cel mai dur critic. „Vorbim foarte des, iar ultima dată mi-a spus să mai dau jos două kilograme”, a mărturisit atacantul. Cariera de fotbalist şi-a început-o la echipa a doua a lui Le Mans, acolo unde şi-a făcut junioratul. După aceea, a trecut în Italia, la Cesena, în Serie B, iar ulterior a mai îmbrăcat tricourile echipelor US Poggibonsi, Triestina şi Juve Stabia. În 2012 a revenit în România, la FC Snagov, iar mai apoi a trecut pe la Viitorul şi FCM Târgu Mureş.

În mijlocul unui scandal de meciuri trucate

În vara anului 2013, Cristea a ajuns în Australia, la Southern Stars, echipă care avea să-l implice în cel mai controversat episod al carierei. Atras de un impresar cu o ofertă de la o echipă din liga secundă australiană, impresionată de CV-ul jucătorului, Cristian Cristea s-a dus în probe pentru o săptămână. „După două zile de antrenamente şi un meci amical, am semnat. Sincer nu am crezut că voi rămâne să joc în Australia", a povestit golgheterul de astăzi al Oţelului cum a ajuns să fie primul român din fotbalul australian.

Acolo s-a trezit în mijlocul unui scandal de proporţii, legat de meciuri trucate. Alături de şapte coechipieri şi de antrenor, a fost reţinut pentru câteva ore de către autorităţi, iar după două ore de audieri a fost eliberat. Ceilalţi fac obiectul anchetei şi acum. „M-au chemat mai mult ca martor şi s-au lămurit că nu am fost implicat, că nu ştiam nimic despre acel subiect”, a explicat fotbalistul.

„E imposibil să retrogradăm”

Acel moment avea să conteze în venirea sa la Oţelul. „Nu mai voiam în Franţa. Aveam oferte de acolo, dar îmi doream revenirea în România. Voiam să o iau de la capăt. Imaginea îmi fusese afectată de episodul din Australia, aveam ambiţia de reveni şi de a-mi demonstra potenţialul. Aveam şansa să joc din nou în Liga I şi nu am ezitat să accept oferta Oţelului, deşi ştiam situaţia grea a clubului”, a mărturisit Cristi Cristea. Nu era complet străin de oraş, iubita sa, cu care are o relaţie de doi ani, fiind gălăţeancă.

Acum, după patru meciuri fără înfrângere, are moralul la cele mai înalte cote. „La cum ne-am prezentat în ultimele cinci meciuri, incluzându-l aici şi pe cel din Cupă, pierdut în prelungiri, este imposibil să nu reuşim evitarea retrogradării. Am jucat de la egal la egal cu echipe de pe primele locuri, au fost momente când le-am fost superiori, asta ne-a dat încredere. Atmosfera este foarte bună la echipă, asta este cel mai important”, a declarat Cristi Cristea.

N-a ratat ocazia de a transmite un mesaj către suporteri: „Vreau să vină cât mai mulţi lângă echipă. S-a simţit când ne-au fost alături, este o plăcere să ştii că oraşul este lângă echipă”.

Citit 2575 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.