SCHIMBĂRI în lotul OŢELULUI: Deocamdată, DOAR PLECĂRI
Foto: Foto Bogdan Codrescu

SCHIMBĂRI în lotul OŢELULUI: Deocamdată, DOAR PLECĂRI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi la Oţelul s-a vorbit în ultima lună despre nevoia de cel puţin 5-6 transferuri pentru retur, puţinii suporteri prezenţi, luni, la reunirea lotului celor de la Oţelul n-au avut parte de nicio figură nouă printre cei 23 de jucători veniţi la stadion după vacanţa de iarnă. Jula, cu probleme medicale, a rămas la vestiar, ieşind la primul antrenament din acest an următorii jucători: portari – Hotoboc, Abraham, Vlasie; fundaşi – Marus, Leca, Popescu, Mişelăricu, Miron, Murgoci, Moglan, S. Ilie; mijlocaşi – Cernat, Grădinaru, Brigido, Tavares, Milea, Stoian, St. Cucu, Dajbog şi Eduard Dumitru (ultimii doi de la Oţelul II); atacanţi – Cristea şi Tudorie.

Nu toţi dintre aceştia vor rămâne în lot, în cazurile lui Marus şi Silviu Ilie dorindu-se rezilierea contractelor. Alţi trei jucători aflaţi în aceeaşi situaţie, Cojoc, Bârlădeanu şi olandezul Ottenhoff, nici n-au mai venit la reunire.

Mijlocaşul francez Sanaa Altama, achiziţie anunţată înaintea intrării în vacanţă, era aşteptat să ajungă luni seară în Galaţi, în timp ce mijlocaşul Iulian Popa a fost învoit pentru rezolvarea unei probleme personale. Oficial, la fel stau lucrurile şi cu slovacul Karol Karlik, însă surse din cadrul clubului susţin că acesta n-ar mai vrea să revină la echipa gălăţeană.

Antrenorul Tibor Selymeş a spus că este nevoie ca în această săptămână, până la plecare într-un cantonament la Poiana Braşov, să fie perfectate cel puţin trei transferuri. „Sunt mulţumit de discuţiile cu cei din conducerea clubului, se încearcă să se rezolve măcar o parte din transferurile dorite, astfel încât să plecăm în Poiană  cu 90-95 la sută din lotul cu care vom aborda returul. Este normal ce vreau, încă şase jucători de valoare, având în vedere că pentru a nu retrograda ne trebuie cel puţin 28 de puncte în retur iar pentru asta trebuie să mă pot bate cu orice adversar”, a declarat Selymeş.

Team-managerul Cristian Munteanu a precizat că doritele reveniri la Oţelul ale lui Neagu şi Râpă sub formă de împrumut de la Steaua mai sunt posibile doar dacă Szukala şi Bourceanu nu pleacă în perioada imediat următoare de la formaţia bucureşteană. Totodată, se negociază aducerea lui Iorga de la Pandurii Tg. Jiu, tot împrumut, un răspuns din partea jucătorului fiind aşteptat în maxim două zile. Pe listă în continuare se află şi Bănel Nicoliţă, dorit împreună cu fratele său, Stelică (25 ani), atacant la CF Brăila.  Fostul internaţional a cerut încă o săptămână de răgaz înainte de a un răspuns, având oferte din Franţa.

„Mai suntem în negocieri avansate cu patru jucători străini, dar aşteptăm să vedem ce se concretizează pe plan intern. Preferăm jucători din campionatul nostru, care să nu mai aibă nevoie de perioadă lungă de acomodare”, a precizat Cristian Munteanu.

Oţelul, echipă aflată pe penultimul loc în Liga I, va pleca pe 18 ianuarie într-un cantonament de 12 zile la Poiana Braşov, iar din 3 februarie este programat un alt stagiu de pregătire centralizată, de data aceasta în Antalya (Turcia).

Citit 1584 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.