SIMONA HALEP, LA GALAŢI/ În Patinoar se va putea sta în tricou (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

SIMONA HALEP, LA GALAŢI/ În Patinoar se va putea sta în tricou (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După meciul din Fed Cup, arena gălăţeană va rămâne cu o dotare importantă, în perspectiva transformării în sală polivalentă


Prima etapă a transformării Patinoarului „Dunărea” din arenă de hochei în una de tenis s-a încheiat. Pe pistă, unde a fost gheaţa, a rămas cimentul, iar micile lucrări de amenajare interioară - văruit, igienizat vestiare, toalete, etc - sunt finalizate.

De miercuri s-a trecut la o nouă etapă, amenajarea specifică pentru evenimentul de mare atracţie din 7 şi 8 februarie, partida de tenis din Fed Cup dintre echipa României, cu Simona Halep în componenţă, şi cea a Spaniei. Acum se lucrează pe două fronturi. Unul din ele este pe pistă, unde s-a acoperit cimentul în zonele dinspre margine, către matinelă, pregătindu-se astfel suprafaţa respectivă pentru amenajarea lojelor. Federaţia Română de Tenis (FRT) are propria dotare cu loje modulare, TIR-ul cu materialele urmând să plece vineri din Bucureşti spre Galaţi. Zona albă ce a rămas în centru va fi acoperită cu suprafaţa de joc, începând din 24 ianuarie.

Rugămintea Simonei: 22 grade Celsius

Cel de-al doilea front de lucru este în zona de deasupra tribunelor, pentru asigurarea unei temperaturi optime în Patinoar. A fost pornită instalaţia de încălzire a caloriferelor, astfel că marţi seară temperatura pe pistă ajunsese la +9 grade Celsius, iar în tribune, în primele rânduri de jos, termometrul indica +12 grade. Un criteriu impus de federaţia internaţională este ca temperatura ambientală să fie de minim 18 grade. Florin Şipos, manager la Viva Tenis Club şi reprezentantul din Galaţi al FRT în organizarea evenimentului, a spus că se va ajunge la minim 24 grade Celsius încă de la primele antrenamente. „Simona Halep mi-a trimis un mesaj prin care ne roagă să fie 22 de grade la antrenamente şi meciuri, noi vom fi pregătiţi să asigurăm cel puţin 24 de grade. Spectatorii vor putea sta îmbrăcaţi doar în tricou”, a declarat Şipoş.

Acest lucru va fi posibil prin montarea deasupra caloriferelor a 14 aeroterme de mare capacitate, operaţiune care miercuri se afla în plină desfăşurare. Se montaseră aproape toate suporturile metalice, iar prima dintre aeroterme fusese pusă. Aceste aeroterme nu sunt portabile, astfel că vor rămâne în dotarea Patinoarului şi după partida de tenis.

Astfel, de pe urma evenimentului din 7 şi 8 februarie, Patinoarul se va alege cu rezolvarea unui aspect important, cel al încălzirii, pentru proiectul Primăriei de a-l transforma într-o sală polivalentă, care să poată fi transformată mult mai rapid ca acum, în doar câteva zeci de ore, fără să se mai topească gheaţa, din arenă de hochei în una pentru handbal, baschet sau alte discipline sportive şi viceversa.

Citeşte şi: CAPACITATEA PATINOARULUI va fi EXTINSĂ cu 480 de locuri

Citit 2483 ori Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.