Simona Halep e în sferturile de finală la Australian Open

Simona Halep e în sferturile de finală la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului. Astăzi, în optimile de finală, Simona Halep a învins-o pe belgianca Yanina Wickmaier, locul 80 WTA, cu scorul 6-4, 6-2. În precedentele trei întâlniri dintre cele două jucătoare, Halep nu câştigase nici măcar un singur set.

Astfel, Simona şi-a egalat cea mai bună performanţă în turneul de Melbourne, unde a jucat în „sferturi” şi anul trecut. Totodată, prin victoria din meciul cu Wickmaier, Halep şi-a asigurat rămânerea pe  locul 3 în topul mondial.

În „sferturi”, Simona o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 10, care a trecut de Julia Goerges cu 6-3, 6-3.

Simona Halep a câştigat singura întâlnire disputată până acum cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013.

Tot astăzi, Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, a fost învinsă, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, scor 1-6, 7-5, 2-6, în optimile de finală la Australian Open. Prezenţa în optimi la Australian Open a reprezentat cea mai bună performanţă din cariera româncei la turneele de Mare Şlem. Irina Begu (24 de ani) va primi 240 de puncte puncte WTA şi un premiu de 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro) pentru prezenţa în optimi. În sferturi, pe aceeaşi parte de tablou cu Halep, Bouchard va juca în compania Maria Şarapova, cap de serie numărul 2.

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.