Oţelul a transferat un portar belgian de origine congoleză
Foto: Ma-Kalambay, ]n momentul semnării contractului cu Oţelul; foto FC Otelul

Oţelul a transferat un portar belgian de origine congoleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FC Oţelul a încheiat campania de transferări pentru retur cu achiziţia unui portar belgian care a fost legitimat în urmă cu opt ani la Chelsea. Yves Makabu Ma-kalambay a ajuns miercuri dimineaţă în cantonamentul Oţelului din Antalya şi a semnat contractul cu clubul gălăţean.

În vârstă de 29 de ani, Ma-kalambay a jucat ultima dată în liga secundă belgiană, la Antwerp.

S-a remarcat la echipa de tineret a celor de la PSV Eindhoven, de unde a fost transferat în 2003 de Chelsea, dar nu a apucat să joace pentru celebra echipă engleză, în condiţiile în care concurenţii săi la titularizare erau Petr Cech şi Carlo Cudicini. La finalul contractului cu Chelsea, în 2007 a semnat cu gruparea scoţiană Hibernian, unde a jucat în 57 de partide. În 2010 a revenit în Anglia, la Swansea, unde nu a reuşit să se impună, iar în 2011 s-a transferat în Belgia, la Mechelen, de unde a plecat după un an la Antwerp.

Un capitol interesant din CV-ul său îl reprezintă echipele naţionale, evoluând în reprezentativa olimpică a Belgiei în 2008, iar din 2010 a apărat pentru selecţionata RD Congo.

Yves Makabu Ma-kalambay este al optulea transfer efectuat de Oţelul de la finalul turului până acum, precendetele şapte achiziţii fiind fundaşul dreapta cipriot Anthos Solomou, fundaşul central francez Mahamadou Sissoko, mijlocaşii centrali cu profil defensiv Sanaa Altama şi Emil Dică, mijlocaşii de bandă ofensivi Laurenţiu Cătălin Iorga şi algerianul Jugurtha Hamroun, plus atacantul Atacantul belgian Yulu-Matondo.

Citit 1749 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.