(FOTO) Seară de vis la Patinoar: Galaţiul este ÎN FINALĂ LA HOCHEI!
Foto: Foto Sonia Baciu

(FOTO) Seară de vis la Patinoar: Galaţiul este ÎN FINALĂ LA HOCHEI!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
UPDATE: În finală, CSM Dunărea va juca cu Steaua, în sistemul cel mai bun din şapte meciuri. Primele două partide vor avea loc sâmbătă şi duminică, pe terenul Stelei, în comuna Cârţa (judeţul Harghita).

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Campionatului Național, ediția 2014-2015, după ce a învins în meciul decisiv al semifinalei, cu scorul de 5-3 (3-0, 1-2, 1-1), pe Progym Gheorghieni.

* CSM Dunărea a trecut în semifinalele Ligii Naţionale cu 3-2, de deţinătoarea titlului de campioană * Dunărea a înscris golul victoriei şi al calificării când mai erau doar 29 de secunde, la numai 14 secunde dupa ce fusese egalată


Nimic nu poate fi mai frumos în sport decât un final fericit, după un meci decis în ultimele secunde, unele în care s-a trecut de la extaz la cruntă dezamăgire şi din nou la extaz, de parcă până și secundele ar fi incomensurabile. Aşa a fost meciul de luni-seară, de la Patinoarul din Galaţi, în care CSM Dunărea a reuşit cea mai mare performanţă din istoria hocheiului gălăţean, calificarea în finala campionatului. Un meci decisiv în semifinale, de un echilibru sufocant, dus până la un ultim minut, parcă nici nu se putea altfel, mai decisiv decât toţi cei 27 de ani trăiţi de căpitanul echipei gălăţene, Cătălin Geru, de la câstigarea Cupei României până acum.

Meciul curgea spre repriza suplimentară de departajare, cu scorul de 1-1, echilibrul pe gheaţă amplifica tensiunea celor din tribune, atac al celor de la Dunărea, trage Donika şi gooool! Cu doar 63 de secunde înaintea finalului, nebunie pe gheaţă, nebunie în tribune printre cei aproape 2.000 de susţinători ai Galaţiului sportiv. Un minut, nimic nu ne mai poate opri, suntem în finală! Însă, când încă mulţi se îmbrăţişau, Corona egalează. Nu se poate, după doar 16 secunde! O clipă scurtă de tăcere, cu galeria celor de la Progym, echipă care urma să joace cu Steaua, jubilând la golul Coronei. Doar o clipă scurtă de ezitare şi din tribune vine ca un tunet urletul de chemare la luptă şi totodată ca o injectare cu cel mai natural şi puternic vitaminizant posibil, susţinerea alor tăi: DU-NĂ-REA! Angajament, luăm pucul, intrăm în treimea lor, șut, portarul respinge, Szabolcs Szocs este cel mai lucid hocheist din lume, ţinteşte poarta şi… intrăăă! Ochii pe cronometru, 29 secunde, acum chiar nu se mai poate întâmpla nimic, suntem finalişti! Baschetbaliştii de la Phoenix îi iau în braţe pe cei de la futsal, de la United, baschetbalistele aduc ţipătul victoriei, voleibaliştii de la Arcada se îmbrăţişează cu handbaliştii şi handbalistele de la CSU, fotbaliştii de la Oţelul sar mai sus ca la orice centrare, cei de la Metalosport nici nu mai ştiu pe cine pupă fericiţi: Galaţiul este în finală!

Ce a fost până atunci? Un început de meci curajos al echipei gălăţene, cu aproape 10 minute mai mult în treimea adversă şi câteva mari ocazii irosite, dar oaspeţii marchează primii, în minutul 9. Cam de acolo Corona a început să domine, dar gălăţenii s-au apărat fantastic, mai exact ca în niciunul din precedentele patru jocuri ale semifinalei şi aproape de prima pauză a revenit speranţa, gol pentru 1-1 marcat de Chernenko cu execuţii în lanţ de kinogramă, mai ceva ca Maradona la un meci de fotbal în perioada sa de glorie. Inclusiv cu simulare de şut şi dribling cu puc strecurat printre propriile picioare! În repriza a doua şi aproape toată cea de-a treia, apărarea a mers uluitor, iar când a cedat a fost acolo unul din marii artizani ai finalistei Dunărea, portarul Otto Onodi. Cu precizarea unei ratări în repriza secundă, pe contraatac, a echipei gălăţene, din poziţie de singur cu portarul. Aşa s-a ajuns la ultimele 63 de secunde de poveste!


CITEŞTE ŞI: KARATE/ Zeci de MEDALII, obţinute de gălăţeni la CAMPIONATELE NAŢIONALE

Citit 5278 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2015 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.