Tribunalul Bucureşti prelungeşte suspansul în cazul Oţelului
Foto: Foto Sorin Pană

Tribunalul Bucureşti prelungeşte suspansul în cazul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Tribunalul Bucureşti miercuri a fost un nou termen de judecată în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, în cadrul căreia a fost prezentat spre aprobare, de către administratorul judiciar Mihail Bojincă, un nou plan de reorganizare. Instanţa a rămas în pronunţare, ceea ce înseamnă că nu se ştie când va fi anunţat verdictul, extrem de important pentru viitorul echipei gălăţene, suspansul putând să se prelungească de la câteva zile până la maxim două săptămâni. Cei din cadrul clubului spun că de data aceasta nu mai este posibilă vreo amânare, iar hotărârea judecătorul sindic poate fi aprobarea planului de reorganizare sau respingerea acestuia şi declanşarea procedurii de faliment.  

În septembrie 2012, pachetul majoritar de acţiuni al Fotbal Club Oţelul SA era preluat de TNG, companie controlată de Dan Adamescu. Deşi în acel moment în conturile clubului erau aproximativ 5,5 milioane de euro, peste doar nouă luni, în vara anului 2013, acţionariatul a demarat procedura de intrare în insolvenţă, scuza invocată atunci fiind o datorie de aproximativ 5 milioane de euro ce era imputată de ANAF, mutând totodată sediul social al firmei la Bucureşti. În urmă cu o lună, această datorie a fost anulată.

Ulterior, procurorii DNA l-au acuzat pe Dan Adamescu, printre altele, de dare de mită pentru sentinţe favorabile în procese de insolvenţă, printre care şi cel al FC Oţelul. În acest caz, judecătorul sindic Mircea Moldovan de la Tribunal Bucureşti, care a dat sentinţa în procesul FC Oţelul, a fost condamnat, în martie 2015, la 22 de ani de închisoare. Magistratul a fost acuzat că a deschis ilegal procedura de insolvenţă în cazul Oţelul, în contextul în care ştia despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu că se află pe profit. Procurorii au susţinut că Mircea Moldovan a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza, în 10 iulie 2013, în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvenţa FC Oţelul.

În acest context, în noiembrie 2014 instanţa de judecată a admis cererea de schimbare a administratorului judiciar Beta Insolvency, reprezentat de Borza Monica Angela. Noul administrator judiciar a fost desemnat MB Management, reprezentat de Mihail Bojincă.

Apoi, în februarie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a decis să retrimită cazul spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti, procedura de insolvenţă fiind reluată practic de la zero.

 

Citit 1884 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.