PUGILISTUL gălăţean Cristi Ciocan se antrenează în Germania

PUGILISTUL gălăţean Cristi Ciocan se antrenează în Germania
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Pugilistul gălăţean a intrat în ultima fază a pregătirii pentru meciul cu britanicul Michael Sprott, din 18 martie, având ca ţintă revenirea între primii zece din clasamentul mondial al profesioniştilor


Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan va avea, pe 18 martie, al 23-lea meci de când a trecut la profesionişti, urmând să-l întâlnească pe britanicul Michael Sprott (41 de ani) în gala „Careul de Aşi”, care va avea loc la Bucureşti, la Circul de Stat. 

Pentru Ciocan acesta va fi al doilea meci după înfrângerea de anul trecut, de la Londra, din cea mai importantă confruntare a sa de până acum, în faţa lui Tyson Fury. Atunci s-a boxat cu miza de a deveni challenger obligatoriu la titlul mondial, iar între timp Fury a profitat la maximum de şansa avută, devenind noul campion al lumii la categoria grea după ce l-a învins pe celebrul Vladimir Klitscho. 

Cristian Ciocan a fost nemulţumit de programul de pregătire al acelui meci, a considerat că antrenorii de la EC Boxing, clubul din Germania cu care are contract, i-au încărcat prea mult antrenamentele ceea ce l-a făcut să fie lipsit de prospeţime fizică în faţa lui Fury. 

N-a renunţat la visul de a deveni campion mondial şi a luat rapid decizia de a schimba antrenorul, alegând să-şi încerce revenirea în primele locuri ale topului mondial alături de tehnicianul care l-a descoperit în comuna Pechea şi lansat în marea performanţă, Felix Păun. A mai disputat un meci după lupta cu Fury, câştigat la Galaţi în faţa americanului Sherman Williams.

Despre partida cu Sprott, Cristian Ciocan spune că este o etapă necesară pentru a putea tinde la un meci cu un adversar foarte bine cotat, pe care îl doreşte pentru vara acestui an. „Sunt deja discuţii pentru un meci foarte tare în vară, care mă poate readuce între primii zece din clasamentul mondial. Pentru a a ajunge acolo trebuie să fac un meci foarte bun cu Sprott şi sunt pregătit să o fac. Am început antrenamentele cu două luni în urmă, în sala din Pechea, mă simt în formă maximă. De duminică sunt în Germania, împreună cu maestrul Felix Păun, pentru sparring-uri (n.r. – meciuri de antrenament), iar după două săptămâni ne vom duce direct la Bucureşti”, ne-a spus Ciocan. 

Pugilistul gălăţean a adăugat că pe termen mediu, ţinta sa este să-l învingă pe Tyson Fury: „În contractul pentru lupta de anul trecut de la Londra există clauza prin are este obligat să-mi acorde meciul revanşă. Mai întâi, însă, trebuie să-i acorde revanşa lui Klitschko”.

La profesionişti, Ciocan are în palmares 18 victorii şi 4 înfrângeri. De partea cealaltă, Michael Sprott are 42 de victorii şi 25 de înfrângeri.

Citit 1923 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.