Puştoaicele de la United, din nou campioane naţionale

Puştoaicele de la United, din nou campioane naţionale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţencele şi-au „tăiat partea leului” şi au terminat tot în frunte

Din şapte meciuri, în patru zile, puştoaicele au ieşit învingătoare de şase ori

Comportare onorabilă şi a fetelor de la Danubius, iar Bianca Miu a fost desemnată golghetera turneului braşovean


 

 

Campioane anul trecut, junioarele IV (12-13 ani) ale Clubului United au ţinut steagul sus şi în acest sezon. În turneul final de 16 echipe, desfăşurat la Braşov, echipa gălăţeană a fost repartizată în Grupa A, pe care au dominat-o... ca o campioană. După trei victorii, care au adus-o în fruntea clasamentului mic, elevele antrenoarei Sanda Asandei au dispus de CSS 2 Bucureşti cu 24-20, de Dinamo Bucureşti cu 24-19, iar în meciul cu FEFSCraiovaa fost cel mai clar scor, 22-11.

După locul întâi în grupă au urmat alte două meciuri, în Grupa principală A: 22-16 cu CSM Bucureşti şi 19-20 cu LPS Brăila, cu un „7 metri” ratat în ultimele secunde, rezultate în urma cărora United a încheiat pe locul secund, iar în semifinale a jucat cu echipa de pe primul loc din „principala B”, Pegasus Tg. Mureş. Victoria în faţa echipei mureşene, scor 19-18, a fost decisivă pentru calificarea în finala turneului, unde ieri a jucat din nou cu LPS Brăila.

Pentru a evita o surpriză neplăcută, fetele noastre au luat jocul pe cont propriu, câştigând la o diferenţă confortabilă: 20-11 (10-7). Nespus de bucuroasă după obţinerea celui de-al doilea titlu de campioană naţională consecutiv, antrenoarea Sanda Asandei a declarat: „Felicit fetele pentru atitudinea avută la acest turneu, pentru dăruirea lor exemplară în obţinerea unui succes de prestigiu. De asemenea, mulţumesc părinţilor, ca şi conducerii clubului, care au fost tot timpul alături de echipă”.

Evoluţia excelentă a adus clubului United şi două nominalizări în echipa turneului, prin Flavia Călina şi Dorina Pârvu.

United a abordat meciurile turneului de la Braşov cu următorul lot de jucătoare: Alexandra Gurău, Bianca Toma, Daniela Poreclă, Flavia Călina, Liliana Ticea, Alesia Asandei, Martina De Santis, Roberta Arsene, Mihaela Tănasă, Dorina Pârvu, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Nicoleta Leu, Adina Pricochel, Diana Crăciun, Lorena Codreanu, Daria Spătaru, Andreea Bujoreanu, Miruna Chiriluţă, Gabriela Lupea, Andreea Amăricăi şi Raluca Hanganu.

 

Danubius, clasare onorabilă 

Bine s-au comportat şi junioarele ACS Danubius 2010 care cu o victorie, un egal şi o înfrângere au trecut de Grupa C, de pe locul secund. Rezultatele înregistrate: 25-17 cu CSS 2 Bucureşti, 17-17 cu Corona Braşov şi 15-29 cu Chimia Rm. Vâlcea. În Grupa principală B, gălăţencele au obţinut o victorie cu OK Sport Oneşti (19-17) şi o înfrângere cu Pegasus Tg. Mureş (17-21), rezultate care le-au clasat pe locul trei în „principală” şi le-au trimis în meciurile pentru locurile 5-8. Aici au avut o înfrângere la limită, scor 21-22, în faţa formaţiei FEFS Craiova, astfel că Danubius urma să joace pentru locurile 7-8, cu OK Sport Oneşti.

Acest ultim meci a avut loc duminică dimineaţă, dar de data aceasta diferenţa de evoluţie  a fost şi mai concludentă faţă de victoria de sâmbătă. Danubius a câştigat, scor 23-16, şi astfel a încheiat competiţia pe locul al şaptelea.

Antrenorul Mirel Burhuc s-a declarat foarte mulţumit de prestaţia elevelor sale. „Ţinând cont de condiţiile turneului braşovean, unde am avut în echipă jucătoare cu un an mai mici, locul al şaptelea (din 16 formaţii) îl putem considera drept acceptabil. Competiţia ne-a adus şi o satisfacţie «neplanificată». Jucătoarea Bianca Miu a fost desemnată golghetera turneului, ea având peste 60 de reuşite”, a declarat Burhuc.

ACS Danubius 2010 (antrenori Mirel Burhuc şi Iulia Ilie), care anul trecut, la aceeaşi categorie, a ocupat locul 12 (din 16) a evoluat cu următorul lot de jucătoare: Denisa Popa, Rebeca Creţu, Elena Ciuntu, Raluca Şerban, Claudia Apostol, Adelina Marcu, Violeta Lupea, Maria Scobici, Bianca Miu, Ioana Pintelie, Monica Preda, Ruxandra Nacu, Bianca Sîmpetru şi Livia Şerb. 

Citit 5115 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.