EURO 2016/ Germania s-a calificat în semifinale după un meci dramatic

EURO 2016/ Germania s-a calificat în semifinale după un meci dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Naţionala Germaniei a câştigat, scor 1-1 (6-5 după loviturile de departajare), în meciul jucat cu prima reprezentativă a Italiei, în sferturile de finală ale Campionatului European din Franţa, disputat la Bordeaux şi va juca în semifinale cu Franţa sau Islanda, partidă care se va disputa duminică, de la ora 22,00.

Scorul este deschis de nemți, în minutul 65. Neuer degajează lung, Gomez preia de la limita ofsaidului şi pasează pentru Hector, fundaşul de la Koln centrează, Bonucci deviază mingea, Ozil vine lansat şi înscrie din apropiere cu un şut care nu-i dă nicio şansă lui Buffon.

Avantajul german se menține doar 11 minute, până la penaltiul acordat de arbitrul Viktor Viktor Kassai pentru hențul lui Boateng, care sare neinspirat la cap cu mâinile pe lângă corp. Penaltiul a fost executat Bonucci, în dreapta lui Neuer şi a restabilit egalitatea.

Scorul se menține și după cele 30 de minute suplimentare, astfel că și această sfert-finalistă a fost decisă în urma loviturilor de departajare, unde a fost nevoie de 18 execuţii pentru desemnarea câştigătoarei. O serie interminabilă, în care dramatismul a atins cote maxime.

După prima serie de câte cinci lovituri scorul a fost egal 2-2, cu câte trei ratări de fiecare parte. În cele din urmă, Manuel Neuer a parat execuţia lui Darmian, iar Hector a transformat lovitura de la 11 metri, deşi Buffon a atins balonul, iar Germania se pregăteşte de semifinală.

Germania: Neuer - Boateng, Hummels, Höwedes - Kimmich, Kroos, Khedira (Schweinsteiger 16), Hector - Ozil, M. Gomez (Draxler 72), T. Müller. Selecţioner: Joachim Low.

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120') - Florenzi (Darmian 87'), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellè, Éder (Insigne 107'). Selecţioner: Antonio Conte.

 

 

Citit 895 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.