Primul transfer al echipei masculine de la Phoenix este un american

Primul transfer al echipei masculine de la Phoenix este un american
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Noul jucător al echipei gălăţene este un uriaş de 2,03 metri şi vine din campionatul universitar al SUA

 Echipa de baschet masculin Phoenix este în plină campanie de alcătuire a lotului cu care va aborda noul sezon în Liga Naţională, ultima noutate în acest sens fiind transferul americanului Travis Daniels. ”Sunt foarte fericit să fac parte din această echipă. Abia aştept să vin şi să lucrez cu echipa, să întâlnesc oamenii deosebiţi de care am auzit deja şi să câştigăm cât mai multe meciuri”, ne-a confirmat Daniels semnarea contractului cu Phoenix.

Travis Daniels este una uriaş cu o înălţime de 2,03 metri, are 24 de ani şi vine din campionatul universitarr al SUA, unde a jucat pentru Mississippi State University. Pentru Daniels, proaspăt absolvent al universităţii menţionate, sosirea la Galaţi reprezintă prima experienţă în Europa.

În ultimul sezon la nivel universitar (Mississippi State Bulldogs), a evoluat în 29 de meciuri şi a avut medii statistice de 5,7 puncte şi 4,5 recuperări, cu procentaje de 47 la sută la aruncările din acţiune, respectiv de 67 la sută la aruncările libere.

Astfel, americanul se alătură celor doi sârbi, Milos Pesic şi Milos Bojovic, care au ales să îşi continue activitatea la echipa gălăţeană, care se va reuni pe 8 august.   

Altfel, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului din sezonul regulat al Ligii Naţionale. Phoenix va debuta în noul sezon cu un meci în deplasare, cu BCM U Piteşti, prima etapă urmând să se dispute în jur de 19 septembrie. Primul meci la Galaţi va fi în etapa a doua, în compania vicecampioanei  BCM Mureş.

În ”Cupa României” sorţii au decis ca în primul tur echipa gălăţeană să întâlnească o formaţie nou promovată în primul eşalon, CSM Ploieşti. Meciul tur se va disputa pe 28 septembrie, pe teren propriu, iar returul va avea loc pe 5 octombrie, la Ploieşti.

Din acest an, sistemul competiţional în ceea ce priveşte ”Cupa României” s-a schimbat, astfel că avem în premieră Final Eight (F8), iar primele patru echipe din ediţia trecută a Ligii Naţională - CSU Oradea, BC Mureş, Steaua Bucureşti şi ”U” Banca Transvilania Cluj-Napoca sunt calificate direct pentru turneul final.

De asemenea, s-a stabilit şi programul sezonul următor pentru echipele feminine din primul eşalon. Baschetbalistele de la Phoenix vor începe cu trei partide în compania celor de BC Teleorman Alexandria. Primele două sunt din primul tur al "Cupei României", cu prima manşă pe 15 septembrie şi a doua, la Galaţi, pe 19 septembrie. Apoi, va urma duelul din prima etapă a Ligii Naţionale, programat la Galaţi pe 23 septembrie.

 

Citit 1057 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2016 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.