UPDATE/Tecău și Mergea au adus argintul pentru România. Sâncrăian, bronz la haltere

UPDATE/Tecău și Mergea au adus argintul pentru România. Sâncrăian, bronz la haltere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Perechea Horia Tecău și Irina Begu a ratat calificarea în sferturile de finală de dublu mixt, după ce au fost învinși cu 6-4, 7-5 de perechea cehă Lucie Hradecka și Radek Stefanek.

Atleta Florina Pierdevară s-a oprit în serii la 1.500 metri. Echipajele feminine de canotaj dublu vâsle categorie uşoară şi dublu rame au terminat pe locurile 2, respectiv 3 în finalele B (Locurile 7-12).

Echipa de tenis de masă a României a rezistat 3 ore şi 10 minute în faţa Coreei de Sud. Asiaticele s-au calificat în sferturi cu scorul de 3-2.

Judoka Daniel Natea şi-a terminat parcursul în optimi la Rio, după ce a pierdut la categoria plus 100 kg prin ippon cu un sportiv din Uzbekistan.


 

UPDATE, 3,45: Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat argintul olimpic, prima medalie olimpică pentru tenisul românesc. 

Mergea și Tecău au pierdut în fața spaniolilor Rafael Nadal și Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.  Românii au avut 4-3 cu break în setul decisiv, apoi au salvat două mingi de meci ale adversarilor, însă n-au mai avut succes şi la a treia minge de meci. Tecău şi Mergea au adus un rezultat de răsunet pentru delegaţia României la Rio. Rafael Nadal devine campion olimpic şi la dublu, după ce în 2008 cucerea aurul la simplu. Medalia de bronz a fost adjudecată de americanii Johnson şi Sock care au trecut de canadienii Vasek Pospisil/Daniel Nestor, scor 6-2, 6-4.


UPDATE: 3,10: Halterofilul Gabriel Sîncrăian face un concurs perfect şi cucereşte medalia de bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme. El a ridicat 217 kg la ultima tentativă şi cu un total de 390 kg este pe podiumul olimpic. Titlul i-a revenit iranianului Kianoush Rostami, cu un total de 396 kg, nou record mondial, în timp ce chinezul Tian Tao - 395 kg a ocupat locul secund. Toate cele şase tentative ale românului au fost reuşite. Pentru delegaţia tricoloră este a treia medalie la Rio!


UPDATE, 22,10: Echipa feminină de handbal a României a obținut a doua victorie în grupe, scor 24-21 (13-11) cu Spania, medaliata cu bronz la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice.

Pentru calificarea în sferturile de finală, România are nevoie de cel puțin un rezultat egal în meciul cu Norvegia, campioana olimpică.  


Sportivii români vor evolua vineri, în ziua a şaptea a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro la tenis de masă, tenis, judo, handbal, tenis, haltere şi atletism. Pe lângă finala lui Mergea şi Tecău cu spaniolii Rafael Nadal/Marco Lopez, Tecău şi Irina Begu vor juca şi în sferturile de dublu mixt, unde s-au calificat după o revenire spectaculoasă de la set şi 5-4 pentru cuplul polonez Agnieska Radwanska/Lucasz Kubolt şi au trimis meciul în super tie-break, scor 4-6, 7-6 (1), 10-8. În sferturile de finală, Begu şi Tecău îi vor întâlni pe cehii Lucie Hradecka/Radek Stepanek, care s-au calificat prin abandonul dublului spaniol Garbine Muguruza/Rafael Nadal. Cea de-a doua pereche românească, Monica Niculescu şi Florin Mergea nu s-a mai prezentat, Niculescu acuzând probleme cu spatele. 

O miză maximă este şi la handbal. În urma victoriei, scor 25-21, cu Muntenegru, echipa femină a României are încă şanse la calificarea în sferturi, iar pentru a reuşi condiţia este să câştige astăzi cu Spania şi apoi să obţină cel puţin un egal cu Norvegia.

Programul complet de astăzi al sportivilor români este următorul:

TENIS DE MASĂ: Dodean, Samara, Szocs (echipe) România - Coreea de Sud, 16,00 - tur 1 (Rio Centro, Pavilion 3);

JUDO: Daniel Natea, categoria plus 100 kg, după ora 16,00;

HANDBAL: România - Spania (echipe feminin) 20,40 - grupă;

TENIS: Horia Tecău, Florin Mergea (dublu) după ora 22,30 - finala, Irina Begu, Horia Tecău (dublu mixt) - sferturi;

HALTERE: Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg) 01,00 - finala (Rio Centro - Pavilion 2, Barra);

ATLETISM: Florina Pierdevară - 1.500 metri, serii, ora 2,40.

Citit 1772 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 August 2016 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.