Gata de start. Metalosport are un obiectiv clar: PROMOVAREA!

Gata de start. Metalosport are un obiectiv clar: PROMOVAREA!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La ora actuală, oraşul Galaţi este prezent în fotbalul divizionar cu o singură echipă - Metalosport. Este o grupare cu vechi state în Divizia C, competiţie în care o găsim prezentă încă din prima ediţie de după cel de-Al Doilea Război Mondial - 1946. În întreaga perioadă, până acum vreo 10-15 ani (când au avut loc privatizările ce au dus la desfiinţarea echipei), Metalosport a activat în eşalonul al treilea sau în campionatele regional şi judeţean. Acum 5-6 ani, un „grup de iniţiativă” a hotărât reînfiinţarea echipei. Două sezoane, echipa a activat în „judeţ”, în 2014 a promovat în Liga a III-a, iar acum se pregăteşte de startul în cel de-al treilea sezon.

În legătură cu sezonul care stă să înceapă l-am contactat pe cunoscutul antrenor, fost „oţelar”, Mihai Ciobanu, care pregăteşte această formaţie.

- Domnule Mihai Ciobanu, cum s-a pregătit Metalosport pentru noul sezon, mai cu seamă că se doreşte promovarea în Liga a II-a?

- Într-adevăr, avem drept obiectiv clasarea pe locul întâi şi promovarea. Este obiectivul conducerii clubului, dar şi al oficialităţilor locale, care ne finanţează, noi fiind singura echipă de fotbal din Galaţi aflată într-o competiţie naţională. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar eu cred că este realizabil. Mă bazez pe tinereţea lotului, dar şi pe faptul că acesta este alcătuit în exclusivitate din jucători gălăţeni. Din cei 23 de jucători, zece sunt sub 19 ani, şase sub 21 de ani, iar restul, cu o singură excepţie, sunt puţin trecuţi de această vârstă. Cred în capacitatea lor de determinare şi mobilizare, iar rezultatele vor veni, cu siguranţă.

- În Seria I, în care va evolua şi echipa noastră, avem contracandidate de care să ne temem?

- Nu-i vorba de a ne teme, ci mai curând de a ne face treaba cum se cuvine. Avem obligaţia morală faţă de urbe, faţă de gălăţeni, ca în această serie să luptăm pentru promovare. Fiecare meci poate să fie abordat cu atitudine pozitivă, echilibrată şi combativă, iar tinerii noştri jucători, pe lângă pregătirea specifică, să urmărească şi „împlinirea” lor socială. Actualul lot este alcătuit în totalitate din elevi şi studenţi, iar misiunea noastră este şi aceea de a-i pregăti şi pentru restul vieţii, când nu vor mai fi fotbalişti. În ceea ce-i priveşte pe adversarii noştri, aceştia provin din reşedinţele de judeţ Bacău sau Miercurea Ciuc, dar sunt şi echipe care în sezoanele trecute au „făcut legea”, precum Rm. Sărat, Miroslava sau Roman. Avem un lot echilibrat, cu câţiva jucători valoroşi, dar şi experimentaţi - Milea, Cârjă - şi dorim ca în jurul acestora să construim un „unsprezece” competitiv.

- Cum au decurs pregătirile în actuala campanie?

- Am preluat echipa pe 1 august. Iar programul s-a derulat firesc, fără oprelişti. Am avut antrenamente, urmate de meciuri de verificare. În toate am încheiat cu victorii, iar unul dintre ele a fost oficial, care a contat pentru „Cupa României”. Am întâlnit campioana judeţului Neamţ - Voinţa Ion Creangă, pe care am eliminat-o după executarea loviturilor de departajare, cu scorul 8-7, după ce la finalul timpului regulamentar tabela a arătat egalitate: 1-1.

- Să trecem în revistă şi numele celor care compun lotul Metalosport.

- Acest lot, de 23 de jucători, arată astfel: Vasiliu, Jalbă, Olteanu - Stancu, Oprea, Cârjă, Gâţă, Stroia, Răgălie, Sevastian, Milea, Munchiu, Tofan, Chiriac, Perju, Istrate, Zaharia, Blănaru, Iancu, Anastasie, Constantinescu, Bahnaşu şi Mihu.

Vreau să mai spun că în prima etapă am stat, întrucât seria noastră are un număr impar de echipe. În aceste condiţii noi vom debuta mâine, la Aerostar Bacău, unde sper să păşim cu dreptul, deşi băcăuanii participă în competiţie cu o echipă valoroasă.

-Vă dorim mult succes şi îndeplinirea întocmai, fără şovăieli, a obiectivului fixat!

Citit 3366 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.