Jucătorii Arcadei sunt gata să câştige Cupa şi campionatul
Foto: Foto Sonia Baciu

Jucătorii Arcadei sunt gata să câştige Cupa şi campionatul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Interviu cu Mirel Zaharescu, managerul echipei masculine de volei Arcada Galaţi

O singură zi ne mai desparte de startul în Campionatul Diviziei A1 de volei masculin, competiţie unde Arcada Galaţi a marcat un bilanţ ascendent de la an la an. În primul s-a clasat pe locul şapte, apoi a urcat pe cinci, iar sezonul trecut a fost pe locul al treilea. Suficiente motive pentru conducerea clubului şi stafful tehnic de a năzui la mai mult, la primul titlu de campioană.

În acest context, l-am provocat la un dialog pe managerul Clubului Arcada, fostul apreciat jucător şi arbitru internaţional Mirel Zaharescu.

- Domnule Zaharescu, să trecem în revistă evenimentele petrecute în această vară.

- Au fost destule evenimente în viaţa echipei noastre. După vacanţa competiţională, băieţii s-au prezentat la primele antrenamente, care au debutat la începutul lunii august. Pregătirile au continuat cu un cantonament, la Cheile Grădiştei, unde a continuat perioada acumulărilor fizice. Evident, au urmat antrenamentele specifice, dar şi meciurile amicale, care au vizat omogenitatea. Acest lucru s-a făcut progresiv, tot astfel cum am reuşit să rezolvăm şi noile transferuri. În acest sens, echipa a participat la trei turnee, unde a avut clasări pe locul doi, la Piatra Neamţ şi Ploieşti, şi l-a câştigat pe cel de la Galaţi. În total au susţinut nouă meciuri, finalizate cu şapte victorii şi două înfrângeri.

- Să le amintim pasionaţilor de volei şi lotul cu care Arcada vrea să-şi îndeplinească obiectivul.

- Mai întâi să consemnăm numele celor veniţi în această vară. Sunt sârbii Nikola Rosici şi Bojan Janici, rusul Aleksander Safonov, bulgarul Miroslav Gradinarov şi Andrei Spînu, component al echipei noastre naţionale. Aceştia se alătură jucătorilor din „vechea gardă”: Filip Despotovski - căpitanul echipei, Nemanja Radovici, Caio de Pra, Şerban Paşcan, Mihai Dumitrache, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, George Zahar şi Alexandru Muscină. Avem un lot capabil să ne ajute să înfăptuim ceea ce ne-am propus, lot pe care îl „struneşte”cuplul de antrenori gălăţeni Nicuşor Harabagiu - Marian Apostu, sprijiniţi de fizioterapeutul Eugen Pascale.

- Concret, care sunt obiectivele echipei Arcada în acest sezon, care se anunţă, din start, extrem de disputat?

- Este vorba de campionat, unde dorim să terminăm în frunte, la fel ca în „Cupa României”, dar vrem şi un parcurs cât mai lung în competiţia continentală „Cupa Confederaţiei Europene de Volei - CEV”. Campionatul debutează mâine, când vom juca pe teren propriu, cu CSM Bucureşti (Sala „Dunărea”, ora 17,00). În ceea ce priveşte meciul de „Cupa României”, noi vom debuta în faza a II-a (în prima etapă, nu am jucat), când vom disputa o dublă partidă, tur-retur, cu învingătoarea meciului dintre Steaua şi CSM Bucureşti. Meciurile noastre sunt programate în noiembrie, pe 16 şi 23.

Citit 1898 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.