Arcada în sprint spre semifinalele „Cupei României”
Foto: Foto Sonia Baciu

Arcada în sprint spre semifinalele „Cupei României”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană a câştigat cu 3-0 partida tur cu Steaua din „sferturi”, la primul joc cu Stoev antrenor principal, iar mâine va disputa derbiul pentru primul loc în Divizia A1


Între două etape de campionat, două din echipele din partea superioară a clasamentului, Arcada şi Steaua, s-au confruntat miercuri seara, la Galaţi, în meci tur din sferturile de finală ale „Cupei României”. A fost o reeditare a partidei de campionat de sâmbăta trecută, când Arcada s-a impus greu, cu 3-1. De data aceasta, miza era ca victoria să fie obţinută fără set pierdut, pentru a uşura socotelile returului, iar voleibaliştii de la Arcada au jucat mult mai bine şi au reuşit să se impună cu doritul scor de 3-0. Partida a curs în favoarea echipei gălăţene încă de la primele mingi, doar primele două seturi fiind ceva mai echilibrate, dar fără mari emoţii pe final pentru suporterii gălăţeni. Arcada le-a câştigat cu 25-21 şi 25-22, iar în setul al treilea gălăţenilor le-a ieşit aproape totul (25-16), spre marea satisfacţie a liberoului Nikola Rosici. „Aşa trebuie să jucăm, să nu aşteptăm ca adversarul să facă greşeli. Am fost agresivi încă de la început şi am arătat multă încredere. Sunt foarte bucuros, pentru că Steaua este o echipă bună”, a declarat Rosici.

Arcada a început partida cu „sextetul”: Despotovski, Caio de Pra, Radovici, Janici, Gradinarov, Spînu - Rosici (libero). Au mai jucat Cristudor, Paşcan şi Safonov.

Acest meci a reprezentat debutul competiţional la Arcada al noului antrenor principal, bulgarul Martin Stoev, care a spus că mai este nevoie de ceva timp pentru a aduce echipa la stilul de joc dorit de el. „Steaua este o echipă importantă a campionatului în acest sezon, nu mai e cea din anii trecuţi, are jucători buni. Noi am făcut ca meciul să pară uşor, însă după numai două antrenamente nu suntem încă pregătiţi pentru stilul meu de a lucra”, a declarat Stoev.

Căpitanul Filip Despotovski nu crede că Arcada a obţinut o victorie lejeră doar pentru că a schimbat antrenorul la începutul săptămânii: „Cu el am făcut doar două antrenamente până acum. Este un alt sistem faţă de ce am avut înainte. Nu spun că a fost rău ce a fost înainte, pentru că noi suntem totuşi sus în clasament, cu un punct în spatele primului loc, şi încă nu am jucat cu Ploieştiul (n.r. - lider al clasamentului Diviziei A1), dar acum este altceva faţă de ce a fost”.

De partea cealaltă, conducerea tehnică a Stelei consideră că Arcada a câştigat meciul pentru că bucureştenii au făcut un joc slab. „Pot să spun că pentru Galaţi a venit Crăciunul, din partea Stelei. Nu am reuşit să punem mingea jos. Cu asemenea preluare, noi trebuia să fim mult mai bine pe partea de construcţie. A fost o zi mai nefastă pentru noi, sper să fie ultima”, a spus antrenorul Bogdan Tănase.

Returul se va juca la Bucureşti săptămâna următoare (miercuri, 23 noiembrie), până atunci Arcada având de disputat, sâmbătă, un meci foarte important în lupta pentru titlu, în deplasare, cu Tricolorul Ploieşti, echipă aflată pe primul loc, cu un punct în faţa gălăţenilor.

Citit 1296 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2016 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.