Sportivii gălăţeni sunt campioni europeni la karate tradiţional şi kyokushin

Sportivii gălăţeni sunt campioni europeni la karate tradiţional şi kyokushin
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cluburile Kodo şi Karate Club s-au întors din Slovenia cu doi sportivi campioni continentali şi zece medalii la karate tradiţional, iar Triumf Dojo Galaţi are o campioană europeană la karate kyokushin

Încă o dată, cluburile gălăţene de karate tradiţional - Kodo şi Karate Club - şi-au confirmat valoarea pe plan internaţional, întorcându-se cu medalii de la Campionatul European de karate tradiţional pentru juniori, tineret şi seniori, competiţie desfăşurată în Slovenia. Cele două cluburi au fost reprezentate de patru sportivi, fiecare dintre ei fiind medaliaţi, iar doi dintre aceştia devenind campioni europeni.

De la Kodo (antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu şi Alin Daiciu), Alex Butura a devenit campion european la kata individual, vicecampion la enbu mixt şi a obţinut două medalii de bronz la fuku go şi enbu masculin. Bianca Moglan a obţinut titlul de campioană continentală la kumite individual, medalie de argint la enbu mixt şi de bronz la fuku go.

"Sportivii noştri au încheiat anul competiţional pe podium. A fost o perioadă încărcată de pregătire, însă munca depusă a dat roade şi au obţinut rezultate extraordinare, confirmându-şi valoarea”, a declarat Tâmpeanu.

De la Karate Club (antrenor Nicolae Mărăndici), cei doi sportivi au obţinut trei medalii, două de argint şi un bronz, astfel: Roxana Stoica, locul doi la fuku go şi locul trei la kogo kumite, respectiv, Cristina Petcu, locul doi la fuku go.

Aur şi la karate kyokushin

Altfel, clubul gălăţean Triumf Dojo a avut o reprezentantă în delegaţia României la “europenele” de karate kyokushin, desfăşurate în Olanda. Crina Gheorghiu a obţinut medalia de aur la kata, iar prin acest rezultat a sprijinit echipa României să se claseze pe locul 10 din 26 de ţări, cu peste 450 de sportivi participanţi.

De altfel, Crina Gheorghiu s-a remarcat şi la Campionatul European de karate kyokushin tradiţional de la Sibiu, din luna mai, unde a obţinut aur la kata, respectiv, argint la kumite, dar şi la Campionatul All Styles (kick-boxing), cu o medalie de aur şi două argint.

Citit 3960 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.