Transfer la CSU Danubius, o handbalistă din Muntenegru va juca la Galaţi
Foto: Foto Ionut Buharu

Transfer la CSU Danubius, o handbalistă din Muntenegru va juca la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia feminină de handbal CSU Danubius Galaţi şi-a întărit lotul pentru a doua parte a Ligii Naţionale prin achiziţia unei handbaliste care a început sezonul la Dunărea Brăila. Aceasta este muntenegreanca Nataşa Krnici (înălţime 1,84 m, 29 de ani), care semnase cu formaţia brăileană în vară. Transferul a fost dorit pentru întărirea potenţialului „liniei de 9 metri”, Krnici putând evolua atât ca inter dreapta, cât şi centru sau inter stânga, posturi unde antrenorul Valeriu Costea se baza până acum în principal pe Daciana Curtean, Iulia Artean şi macedonencele Dajana Jovanovska şi Elena Livrinkj. Nataşa Krnici este născută în Croaţia, dar s-a stabilit cu familia de la o vârstă fragedă în Muntenegru, pentru „naţionala” căreia a şi jucat. Unul din avantajele acestui transfer este că nu va avea nevoie de o perioadă de adaptare la stilul de viaţă din România, ea evoluând de trei ani în Liga Naţională, la Cetate Deva (2013-2015) şi Măgura Cisnădie (sezonul 2015-2016).Anterior, a evoluat în Spania, la formaţiile Bera Bera (2006-2009), Elche Mustang (2009-2011) şi Mar Alicante (2011-2012), cu această din urmă echipă ajungând până în semifinalele Cupe EHF. În sezonul 2012-2013 a jucat în Polonia, pentru Vistal Laczpol Gdynia.

Handbalista din Muntenegru, care şi-a făcut o parte din perioada junioratului la celebrul club Buducnost, a semnat cu CSU Danubius un contract valabil până în vară, cu opţiune pentru club de prelungire încă un an. Primul său joc în echipa gălăţeană va fi miercuri, unul amical cu fosta sa formaţie, Dunărea Brăila, care va avea loc de la ora 18,30, la Brăila.

CSU Danubius va disputa primul meci oficial din acest an pe 10 ianuarie, în deplasare. Întâlnirea contează pentru penultima etapă a turului Ligii Naţionale, iar parteneră de joc va fi CSM Slobozia, echipă aflată pe locul 12, penultimul, cu doar 5 puncte. Formaţia gălăţeană este pe locul 11, cu 11 puncte (penalizare 1 punct), la fel ca echipa de pe locul 10, U. Cluj.

Citit 2828 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.