Dunărea a perfectat patru noi TRANSFERURI

Dunărea a perfectat patru noi TRANSFERURI
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Întorşi din Ungaria în ultima zi a anului trecut, hocheiştii de la Dunărea Galaţi au avut o foarte scurtă vacanţă, iar miercuri seară şi-au reluat antrenamentele cu câteva surprize în lot. În încercarea de a se evita situaţia de la ultimele trei meciuri din Liga Mol, când din cauza accidentărilor s-a jucat mult timp doar în două linii, cei din conducerea echipei au fortificat lotul cu patru achiziţii, toate de la Steaua. Este vorba de atacantul Mihail Georgescu (31 de ani) şi de întoarcerea acasă a trei dintre gălăţenii care plecaseră la Steaua cu mult timp în urmă, când la Dunărea nu erau condiţiile pentru performanţă de acum: Nicuşor Luşneac (fundaş, 29 de ani), Marius Mărcuş (atacant, 29 de ani) şi Cătălin Berdilă (fundaş, 24 de ani). Cel puţin pentru moment, toţi patru vin la Dunărea sub formă de împrumut, până la finalul sezonului.

Bucureşteanul Georgescu a început hocheiul la Dinamo, iar după desfiinţarea acestei echipe a ajuns la Steaua, din 2005. Este de mai bine de zece ani component al echipei naţionale, iar în acest sezon a jucat 18 meciuri în Liga Naţională (LNH), având un bilanţ de 9 goluri marcate şi 11 pase decisive.

Luşneac a plecat la Steaua în 2008, este component al echipei naţionale, iar în acest sezon al LNH a jucat în 17 partide (1 gol, 2 asisturi).

Mărcuş era la Steaua din 2009, iar bilanţul său din acest sezon este de 10 goluri şi 7 pase decisive, în 19 partide.

Cătălin Berdilă plecase de la Dunărea în 2011 şi în acest sezon are jucate 17 partide de campionat (1 gol, 4 asisturi).

O altă veste bună este revenirea fundaşului Juraj Durkech, care este aşteptat ca joi să-şi reia antrenamentele, după o pauză de aproape trei luni cauzată de accidentarea suferită în 9 octombrie anul trecut, când a fost lovit cu pucul în faţă în partida, din Ungaria, cu MAC Budapesta, din Liga Mol.

Mută şi adversarele

Pe piaţa transferurilor au fost active în ultimele momente ale anului trecut şi alte două echipe ce au pretenţii de la acest sezon al Ligii Naţionale, Corona Braşov şi Progym Gheorgheni. Clubul braşovean a anunţat legitimarea fundaşului canadian Garrett Clarke (26 de ani), care a mai jucat în Liga Mol acum două sezoane, pentru DVTK, în timp ce Progym l-a transferat din Belarus pe fundaşul Georgi Yaskevich (28 de ani), campion, sezonul trecut, în ţara natală, cu Yunost Minsk.

Ceremonie de prezentare a Cupei României

Pentru Dunărea, primul meci din acest an va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30, cu Progym Gheorgheni, în Liga Naţională. Fiind prima apariţie în faţa publicului gălăţean după câştigarea Cupei României, cu această ocazie va avea loc o festivitate în care va fi prezentat suporterilor trofeul cucerit pe 23 decembrie, în memorabila finală cu SC Miercurea Ciuc, decisă în prelungiri.

Citit 3832 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2017 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.