Arcada a pierdut şi a ieşit din lupta pentru titlu

Arcada a pierdut şi a ieşit din lupta pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a pierdut, cu scorul de 3-1, partida din deplasare cu Tricolorul Ploieşti, rezultat în urma căruia a coborât pe locul al treilea şi a ieşit, matematic, din duelul pentru titlul de campioană.

Arcada şi-a ratat principalul obiectiv al sezonului, câştigarea campionatului, rămânând doar cu varianta "Cupei României", competiţie în care va juca finala, pe 30 aprilie. Arcada a rămas fără nicio şansă la primul loc, înaintea ultimelor două etape, în urma înfrângerii de la Ploieşti, în faţa celor de la Tricolorul (locul 5), scor 3-1 (25-23, 25-23, 23-25, 25-21), una surprinzătoare, ţinând cont că doar echipa gălăţeană avea motivaţie în ceea ce priveşte situaţia din clasament.

Partida a fost echilibrată, dar Arcada a avut căderi spre finalul seturilor, care au costat-o enorm. După cum începuse meciul, Arcada părea în grafic, a condus mai mereu, dar de la 21-18 a urmat o primă cădere şi Tricolorul a întors scorul în favoarea sa. În setul secund, până la un punct, lucrurile au stat invers, echipa ploieşteană a avut avans mare, 23-18, şi Arcada a revenit, dar numai până la 23-23. În al treilea set, au reapărut speranţele într-o victorie gălăţeană cu 3-2 care ar fi menţinut pe Arcada în lupta pentru titlu: a avut 23-20 şi de data aceasta şi-a concretizat avantajul. În sensul dorit de suporterii gălăţeni s-a mers şi în setul patru, Arcada a avut 18-15, dar a urmat un blocaj greu de digerat, cu şase puncte la rând făcute de gazde, prea mult pentru a se mai ajunge în „decisiv”.

Stafful tehnic gălăţean a început cu: Jekov, Caio de Pra, Radovici, Spînu, Gradinarov, Janici - Rosici (libero), iar apoi au mai intrat Despotovski, Paşcan, Cristudor şi Danger.

În urma acestui rezultat, Arcada este în situaţia de a nu obţine nici măcar medaliile de argint, fiind depăşită în clasament de SCMU Craiova. VM Zalău, care a câştigat la CSM Bucureşti cu 3-1, este lider, cu 73 de puncte, pe locul secund se află echipa craioveană, cu 68 de puncte, iar Arcada este pe locul al treilea, cu 67 puncte. Chiar dacă Arcada şi-ar câştiga ambele meciuri rămase (cu Steaua acasă şi Zălău în deplasare), iar sălăjenii ar pierde şi la Craiova la scor de trei puncte în penultima etapă şi s-ar ajunge la egalitate de puncte, VM Zalău stă mult mai bine la raportul dintre seturile câştigate şi cele pierdute, acesta fiind primul criteriu de departajare.

La feminin, în grupa locurilor 7-12: CSU Galaţi - SCM Piteşti 0-3.

Citit 1800 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.