BASCHET | Echipa feminină de la Phoenix, în formare. Alexandra Dumitrache continuă la Galaţi

BASCHET | Echipa feminină de la Phoenix, în formare. Alexandra Dumitrache continuă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 După semnarea de noi contracte cu cele trei tinere baschetbaliste de la LPS, Alina Stan, Claudia Cristea şi Maria Vreme, la echipa feminină de primă ligă continuă activitatea pentru formarea lotului cu care va fi abordat sezonul următor.

Astfel, luni, conducerea clubului Phoenix a anunţat prelungirea contractului cu bucureşteanca Alexandra Dumitrache, jucătoare importantă a echipei gălăţene în sezonul trecut.

Alexandra Dumitrache, 23 ani, 1,68 m înălţime, evoluează pe postul de coordonator de joc şi a mai jucat în carieră pentru: Olimpia, Sportul Studenţesc, ambele din Bucureşti, U Cluj Napoca şi Danzio Timişoara, de unde a venit vara trecută la Galaţi.

În sezonul trecut, Alexandra Dumitrache a jucat 35 de meciuri, în care a avut ca medii statistice: 6,1 puncte, 1,9 recuperãri şi 2,2 pase decisive.

Alexandra este de altfel şi componentă a lotului naţional de senioare, care a fost prezent în luna iulie la Jocurile Francofoniei, desfăşurate la Abijdan (Coasta de Fildeş), unde România s-a clasat pe locul 6. “M-am simţit bine la Phoenix sezonul trecut, aşa că am decis să mai semnez încă un an. Sper sa fie un sezon bun şi rezultatul să fie cel puţin ca în cel precedent. Aştept să începem antrenamentele şi să îmi cunosc noile colege”, a declarat Alexandra Dumitrache.

În schimb, Romina Filip, fostul căpitan al echipei Phoenix, se află în negocieri cu formaţia CS SCM Timişoara. Romina Filip a evoluat la Galaţi încă din primul sezon în Liga Naţională, în 2013, iar sezonul trecut a realizat medii statistice de 11 puncte, 6,4 recuperări şi 3,2 pase decisive, în cele 33 de jocuri din campionat.

Totodată, este posibilă revenirea portughezului Eugenio Rodrigues, tehnicianul echipei Phoenix din ultimii doi ani, cei din conducerea clubului spunând că sunt în discuţii avansate cu acesta.

Phoenix a încheiat sezonul trecut pe locul 6, după un final de campionat în care a evoluat fără jucătoarele străine cu care a început competiţia.

Primul meci oficial pentru echipa feminină va avea loc pe 27 septembrie, în cadrul “Cupei României”, când Phoenix va juca în deplasare, la CS Universitatea Alba Iulia - echipă nou promovată în campionatul feminin, iar pe 30 septembrie, pe teren propriu.

Liga Naţională feminină va începe pe 4 octombrie, iar Phoenix va juca primul meci în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, campioana en-titre. Următoarele partide se vor disputa astfel: cu CSM Satu Mare (acasă), cu CSU Olimpia Braşov (deplasare), ICIM Arad (a), Universitatea Cluj (d), Sirius Tg. Mureş (a), CS U Alba Iulia (d), SCM Timişoara (a), CSBT Alexandria (d), Politehnica Iaşi (a) şi CSM Târgovişte (d).

Citit 1492 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.