Realizatoarea TV Florentina Satmari s-a stins din viață

Realizatoarea TV Florentina Satmari s-a stins din viață
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Realizatoarea de televiziune Florentina Satmari, o iubitoare a folclorului românesc şi una dintre marile doamne care au scris file în istoria emisiunilor muzicale din România, s-a stins din viaţă, pe 15 februarie 2024, se arată într-un comunicat postat pe site-ul TVR.

Absolventă a Conservatorului de Muzică "Ciprian Porumbescu" - secţia canto clasic, Florentina Satmari şi-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacţia Formaţii Muzicale, în calitate de corist. Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a fost asistent artistic şi redactor în Televiziunea Română. În timp, la sugestia şi sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească, menţionează site-ul TVR.

Televiziunii Române i-a dedicat mai bine de trei decenii, adăugând prin programele realizate încă o pagină valoroasă în Arhiva de Aur a TVR, prin profesionalism şi autenticitatea emisiunilor de folclor, dar şi prin numeroasele tinere talente descoperite.

Florentina Satmari a realizat împreună cu Paul Urmuzescu producţii precum "De la Allhambra la Tănase", emisiuni despre creaţiile marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor "Crizantema de Aur" de la Târgovişte şi "Maria Tănase" de la Craiova, precum şi în filme cu mari interpreţi de muzică populară: "Roata vieţii" cu Maria Dragomiroiu, "Hai, neică, prin Teleorman" cu Floarea Calotă, "Omule, cântecul meu" cu Ion Dolănescu, mai arată site-ul TVR.

Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, urcând pe scene internaţionale, în turnee organizate în Europa şi Asia.

Citit 1696 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.