Uite demisia, nu e demisia. Ministrul Justiţiei îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta

Uite demisia, nu e demisia. Ministrul Justiţiei îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut public demisia procurorului general Augustin Lazăr, dar şi a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA. Acesta este susţinut în decizia luată de liderul PSD şi, totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Premierul Grindeanu a anunţat, însă, că va purta o discuţie cu Toader.

Rugat să comenteze declaraţiile lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, cu referire la evaluarea activităţii procurorului şef al DNA şi al Procurorului General, Liviu Dragnea a precizat că sunt declaraţii "înţelepte".

„Tot ce a spus ministrul Justiţiei mi se pare de foarte mare bun simţ şi toţi cred că aşteptăm cu interes evoluţiile viitoare. Omul (Tudorel Toader - n.r.) a explicat foarte bine, pentru că totuşi este o motivare a unei decizii a CCR cum mai rar s-a întâmplat, destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe „I”-uri, teme de dezbatere profundă din ultima perioadă, din ultimii ani chiar. Totuşi, discutăm de nişte acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Constituţie”, a spus Dragnea.

Cere sau nu cere demisia

"Vă spun doar atât: Nu. Nu intru nici în polemici politice", a declarat Augustin Lazăr, ieri dimineaţa, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisia.

Chiar dacă Laura Codruţa Kovesi s-a abţinut, personal, de la declaraţii, DNA a transmis un comunicat de presă prin care îi răspunde lui Tudorel Toader. "Evaluarea profesională a procurorilor este realizată numai de către Consiliul Superior al Magistraturii, iar actele şi soluţiile dispuse sunt supuse controlului instanţelor de judecată", se arată în comunicat.

Până şi Tudorel Toader a dat semne că se răzgândeşte, după ce a afirmat că, de fapt, nu a cerut demisiile celor doi procurori, ci doar a evocat o "instituţie din Codul Muncii".

„Eu nu exclud ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale şi chiar în dezbaterile din spaţiul public, într-o perioadă atât de sensibilă, când lumea are o trăire deosebită, o aşteptare deosebită, în 2017, când ne aflăm”, declara Tudorel Toader, duminică seara.

Citit 1120 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.