UPDATE/ DNA Galaţi a REŢINUT un comisar şef de la Poliţia din VRANCEA

UPDATE/ DNA Galaţi a REŢINUT un comisar şef de la Poliţia din VRANCEA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, 18 martie: Tribunalul Galaţi a decis miercuri, 18 martie, arestarea la domiciliu a comisarului Ştefan Scarlat. Decizia nu este definitivă.


Un comisar şef de la Poliţia din Vrancea a fost reţinut marţi, 17 martie, de procurorii DNA Galaţi pentru trei infracţiuni de luare de mită, o instigare la abuz în serviciu şi pentru sustragerea şi distrugerea unor probe şi acte. Ştefan Scarlat a comis toate aceste fapte în 2013, iar miercuri, 18 martie, va fi dus la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare.

Procurorii DNA au arătat că Ştefan Scarlat a luat 150 de euro de la un denunţător. Pentru aceşti bani, Scarlat urma să nu înregistreze în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Vrancea un act de constatare ce atesta că pe 1 august 2013, denunţătorul, care efectua transport în comun, nu elibera bilete călătorilor. Mai mult, comisarul şef „a sustras din evidenţele IPJ Vrancea documentul respectiv, precum şi declaraţiile luate pasagerilor transportaţi de martorul denunţător în regim de transport călători în comun”, se arată în comunicatul celor de la DNA.

Pe 12 august 2013, Scarlat a mers la benzinăria altui denunţător, care era parte vătămată într-un dosar penal. După ce au discutat despre cum îi va soluţiona dosarul, comisarul şef şi-a alimentat maşina personală cu combustibil în valoare de 270 de lei, fără să-i achite omului contravaloarea, se mai arată în comunicatul celor de la DNA Galaţi.

Pe 4 iunie 2013, în parcarea unui supermarket din Focşani, Scarlat a luat de la un administrator de firmă 600 de lei, după ce îi ceruse, de fapt, 800 de lei, „în legătură cu o verificare pe care ofiţerul de poliţie a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective”, mai arată procurorii.

De asemenea, pe 25 septembrie 2013, Scarlat i-a solicitat unui coleg să nu-i dea o amendă unui afacerist, căruia i se găsiseră o serie de nereguli. (17 martie 2015)


CITEŞTE ŞI: S-a decis ELIBERAREA fostei şefe a Judecătoriei Făurei. Curtea de Apel a condamnat-o la doi ani cu suspendare

Citit 2790 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.