Destinații pentru concedii de neuitat. Cinci locuri perfecte de vacanță pentru vara lui 2021

Destinații pentru concedii de neuitat. Cinci locuri perfecte de vacanță pentru vara lui 2021
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Certificatul verde digital sau pașaportul de vaccinare, prin care se atestă dacă o persoană este vaccinată împotriva COVID-19, are anticorpi sau un test negativ făcut, vă permite călătoriile și reprezintă o gură de oxigen pentru turismul din întreaga lume, atât de afectat de pandemie. Dacă nu v-ați hotărât unde vreți să mergeți în vacanță anul acesta, vă propunem câteva destinații care promit concedii de neuitat. 

Avantajele UE

Dacă vreți să mergeți în vacanță în afara țării, dar nu dispuneți de un buget foarte mare, destinațiile din Uniunea Europeana vă pot fi la îndemână. Călătoriți doar cu buletinul, sunt multe curse low-cost cu avionul, iar ofertele sunt atractive. Spania, Italia sau Franța sunt destinații de vacanță de încercat măcar o dată-n viață. Iar în Grecia se poate ajunge foarte ușor chiar și cu mașina. Madrid sau Barcelona cu siguranță nu vă vor dezamăgi. În Italia, o regiune mai puțin explorată, dar de-a dreptul încântătoare este Toscana. Mâncarea este delicioasă, peisajele sunt încântătoare și experiențele autentice.

O altă lume

Dacă bugetul vă permite și vreți să trăiți experiențe inedite, o călătorie în Africa, la Safari, este cea mai bună opțiune. Vă bucurați de natură în adevărata ei formă și de peisaje cu care nu o să va mai întâlniți niciodată. Destinația potrivită pentru asemenea experiențe în junglă este Tabăra Safari Cottar 1920 din Kenya. Cei ce se ocupă de această afacere cu Safari o fac de multe generații și se implică în protejarea mediului înconjurător și îi ajută și pe turiști să trăiască experiențe inedite. Aici puteți vedea vulturi, lei și alte animale în habitatul lor natural.

Cultură și relaxare

Asia are destinații turistice deosebite, iar una dintre ele este Bhutan, "Regatul Dragonului Tunet", în inima munților Himalaya, între India și Tibet. Ecosistemele de aici sunt variate și foarte bine protejate. Timp de multe secole, țara a fost inaccesibilă turiștilor, până în 1974. Este o țară puțin populată și poate cea mai exclusivistă destinație turistică din întreaga lume, în care a înflorit budismul Mahayana. Aici se păstrează farmecul lumii vechi, iar turiștii se pot bucura în voie de acest loc antic. Frumusețea naturii este completată de siturile și lăcașurile religioase ale Bhutanului.

Vacanță exotică

Destinațiile exotice sunt perfecte pentru o vacanță de vis, iar unele dintre ele sunt în America Centrală și de Nord. Costa Rica este doar unul din multitudinea de locuri care vă pot oferi senzații de neuitat. Costa Rica, oficial Republica Costa Rica, este o țară din America Centrală, mărginită de Nicaragua la nord, Panama la sud - sud est, Oceanul Pacific la vest și de Marea Caraibilor la est. Costa Rica a fost prima țară din lume care, prin Constituție, a abolit existența armatei încă din 1949. Este faimoasă pentru pădurile sale tropicale, plajele exotice, fauna sălbatică și vulcanii măreți. Costa Rica este destinația de top pentru ecoturism și pentru peisajele încântătoare. Aici puteți admira pantere, jaguari și pume în parcul național Corcovado, maimuțe și țestoase în Tortuguero și sute de specii de păsări. Puteți face surfing și drumeții și vă puteți relaxa în liniște, în natură, pe plajele cu nisip fierbinte.

Insula sălbatică

Grecia este o destinație de vacanță în topul preferințelor pentru români. Insulele deosebite, apa cristalină și nisipul fin sunt perfecte pentru un concediu vara. Însă o insula sălbatică poate oferi experiențe de neegalat. O insula cu plaje sălbatice este Paros, situată în Arhipelagul Cicladelor din Marea Egee. Pe plajele mereu însorite viața tradițională grecească se combină plăcut cu aerul european al turiștilor. Satele sunt desprinse din povești, plajele sunt deosebite și veți găsi liniște si relaxare la orice pas.

Citit 3563 ori Ultima modificare Duminică, 01 August 2021 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.