Top cinci cele mai frumoase muzee din Europa

Top cinci cele mai frumoase muzee din Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la clădiri elegante, renascentiste, la clădiri futuriste și avangardiste, muzeele pot fi la fel de atractive precum exponatele din interiorul lor.

Muzeul Luvru

Probabil și cel mai faimos muzeu european, aflat în Paris, este unul dintre cele mai mari muzee din lume, cu o suprafață de peste 60.000 mp. Din cele aproximativ 7.500 de picturi, 665 aparțin artiștilor francezi, însă cea mai cunoscută operă expusă aici este Mona Lisa. Peste 9,7 milioane de vizitatori ajung aici anual, astfel că Luvru este și unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii.

British Museum

Aflat în Londra, este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, fiind dedicat istoriei, artei și culturii. Cele peste 8 milioane de opere expuse documentează istoria omenirii de pe toate continentele, de la începuturile sale și până în prezent. Muzeul are intrarea liberă pentru toți cei care doresc să îi admire colecțiile. A fost fondat în 1753 și deschis în 1759, cu 17 ani înainte de semnarea Declarației de Independență ce a dus la nașterea Statelor Unite la Americii.

Rijksmuseum

Deschis la Haga în anul 1800 și mutat apoi la Amsterdam în 1808, este cel mai mare muzeu de artă al Olandei. Dedicat artelor, tehnicii și istoriei, muzeul expune opere ale unor artiști recunoscuți la nivel mondial, precum Rembrandt van Rijn, Jan Vermeer van Delft, Frans Hals sau Jacob van Ruysdael.

Muzeul Național de Artă Modernă din Paris

Centrul Georges Pompidou din Paris găzduiește Muzeul Național de Artă Modernă, unul dintre cele mai importante astfel de muzee din Europa și, totodată, cel mai mare muzeu de artă modernă din Europa, dar și săli de spectacole și de cinema, precum și expoziții temporare. A fost construit chiar în centrul Parisului, situându-se la distanțe egale de Catedrala Notre Dame și Muzeul Luvru.

Muzeul Prado din Madrid

Este cel mai important muzeu de artă al Spaniei. A fost deschis în 1819 și expune în prezent aproximativ 20.000 de opere, printre acestea numărându-se și cele mai importante lucrări ale artiștilor spanioli Francisco Goya sau Diego Velasquez. Numele acestuia vine chiar de la cuvântul "prado", ce înseamnă "pajiște", făcând referire la locația sa.

(blog.cmbtravel.ro)

Citit 4319 ori Ultima modificare Duminică, 29 August 2021 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.