Sezon turistic mai bun, dar sub 2019

Sezon turistic mai bun, dar sub 2019
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Operatorii din turism susţin că sezonul 2021 a fost unul mult mai bun decât 2020 din punct de vedere al încasărilor, dar încă nu s-a ajuns la nivelul anului 2019, fiind resimţită și lipsa voucherelor de vacanţă în turismul intern.

Hotelierii au ales să majoreze preţurile "la minimum", cu 10-15%, chiar dacă tarifele produselor şi serviciilor din România au crescut cu procente cuprinse între 10% şi 30% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie, susţin reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Operatorii din turism au avut încasări mai bune decât anul precedent, dar în niciun caz la nivelul anului 2019. Faţă de anul 2020, în acest an mulţi s-au imunizat sau vaccinat şi există o predictibilitate mai mare, cunoscând cu toţii regulile jocului. De obicei, turiştii vaccinaţi rezervă mai din timp şi aleg orice destinaţie populară, pe când turiştii nevaccinaţi au rezervat mai din scurt, au ales România sau destinaţii mai predictibile din timp. Pentru România a lipsit promovarea turistică externă, care trebuie asigurată de către stat, de către ministerul de resort", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.

Citit 3911 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 17:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.