Inventatorul român premiat de două ori la Geneva

Inventatorul român premiat de două ori la Geneva
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Valoare. Poate că, dacă ne-am cunoaşte mai bine valorile reale, le-am respecta şi ne-am preţui şi pe noi mai mult: ca oameni, ca ţară. Iată de ce – cu riscul de a-mi reproşa că promovez mai mult decât se cuvine televiziunea naţională – mă grăbesc să vă povestesc despre ce ar merita să aflaţi luni seară, de la ora 22,00, la TVR 1. L-aţi putea cunoaşte pe „singurul inventator din lume premiat de două ori la prestigiosul Salon de Inventică de la Geneva”, după cum anunţă televiziunea naţională. Este vorba despre Mircea Tudor, care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase în câteva secunde. Împreună cu întreaga echipă de cercetare, pe care a ştiut să o construiască, să o motiveze şi să o păstreze chiar şi în anii de cumpănă, Mircea Tudor a câştigat marele premiu la Salonul de Inventică de la Geneva, în 2009, cu Roboscan. După doar patru ani, a câştigat din nou marele premiu, cu un scanner complet automatizat de avioane. Invenţiile lui ajută astăzi la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase în multe ţări din lume. Merită să descoperim povestea unui român care şi-a dedicat viaţa şi banii muncii de cercetare, ajungând să creeze o tehnologie unică în lume. Ce sacrificii a făcut şi ce l-a motivat să creadă într-un proiect pe care mulţi înaintea lui l-au considerat utopic vom putea afla la „Români universali”, luni seară, la TVR 1.

Citit 1273 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 18:02

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro