Comete, meteoriţi şi observaţii astronomice, la muzeu

Comete, meteoriţi şi observaţii astronomice, la muzeu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" organizează sâmbătă, 29 aprilie 2023, Ziua Internațională a Astronomiei (Astronomy Day).

Activitățile, coordonate de Compartimentul Observator Astronomic - Planetariu, se vor desfășura în două etape: începând cu ora 20,30, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă cu tema "Cometele și curenții meteorici". În intervalul orar 22,00 - 00,00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice nocturne pe Terasa de Observaţii Astronomice.

Intrarea este liberă la Ziua Internațională a Astronomiei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, începând cu ora 20,00, ultimul vizitator putând intra la ora 23.00. Accesul la eveniment se va face doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere bac.

În fiecare an, din 1973, astronomii din toată lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibilă astronomia tuturor oamenilor.

 

Citit 4555 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.