Aplică aceste 5 reguli de frugalitate în bucătărie și vei reuși să gătești cele mai gustoase preparate mai ieftin

Aplică aceste 5 reguli de frugalitate în bucătărie și vei reuși să gătești cele mai gustoase preparate mai ieftin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conceptul de frugalitate nu este nou în viața celor care vor să maximizeze utilizarea fiecărui bănuț din veniturile lunare. Știm cu toții cât este de greu să câștigi banii în contextul economic foarte dificil al vremurilor în care trăim, deci gestionarea veniturilor cu cap trebuie să fie în topul priorităților zilnice pentru fiecare cetățean responsabil din punct de vedere financiar. Dacă la capitolele fashion și viață socială este ușor să renunțăm la cheltuieli inutile, în bucătărie treburile sunt mai complicate. Cum putem, însă, să aplicăm conceptele de frugalitate în bucătărie pentru a economisi bani fără a face rabat de la calitate?

  1. Fii la curent cu reducerile din fiecare supermarket

Un supermarket este magazinul cu cele mai mari stocuri de alimente, deci prețurile de la raft vor fi deja mai scăzute decât în cazul magazinelor de cartier. Mai mult, interesul lor este să scape rapid de marfa din depozite, pentru a aduce alte produse cât se poate de repede. Din acest motiv putem vedea des materiale promoționale care ne informează în legătură cu cele mai noi promoții și reduceri la alimente.

Cei mai frugali dintre noi răsfoiesc revistele de promoții și cunosc mereu cele mai mici prețuri, dar ce ne facem atunci când poștașul nu ne aduce revista la timp? Profită de oferta supermarketurilor din cartierul tău și caută revistele cu reduceri precum catalogul LIDL sau al altor magazine.

  1. Profită de produsele reduse masiv din cauza apropierii termenului de expirare

Orice magazin este obligat să reducă prețul produselor al căror termen de garanție se apropie de limită. Acest lucru nu se traduce printr-o scădere a calității, ci doar prin mai mulți bani rămași în portofelul cumpărătorilor inteligenți. Mergi la magazin cu mintea deschisă și planifică meniul următoarelor zile în jurul alimentelor găsite la preț redus. De foarte multe ori aceste alimente sunt chiar cele care în mod obișnuit au un preț foarte ridicat.

  1. Provocarea „doar ce am în cămară”

Provocarea „doar ce am în cămară” a apărut în ultimii ani în Statele Unite ale Americii și presupune ca în ultima săptămână a lunii, înainte de primirea salariului, să gătim exclusiv cu alimentele rămase în frigider, cămară și alte spații de depozitare din gospodăria noastră. Astfel se promovează nu doar economiile pe plan financiar, dar și o scădere a risipei alimentare. Devino și tu parte din această provocare și vei vedea rapid cum cheltuielile cu alimentele rămân constante sau chiar scad în fiecare lună.

  1. Ia în pachetul de prânz mâncarea rămasă de la cina anterioară

De multe ori punem mâncarea rămasă de la cină într-o caserolă în frigider, cu gândul că o vom consuma zilele următoare. Acest lucru nu se mai întâmplă, iar alimentele delicioase și gătite cu multă trudă ajung la gunoi câteva zile mai târziu. Fă un obicei din a lua mâncarea rămasă de la cină pentru a o consuma a doua zi, la prânz, la serviciu. Astfel nu vei reuși doar să economisești foarte mulți bani, ci și să te bucuri la maxim de truda ta din bucătărie. Mai mult, vei reduce risipa alimentară și vei evita să mănânci prostii nesănătoase de la magazinul din colț.

  1. Cumpără legume și fructe de sezon

Tuturor ne place un avocado bine copt sau un mango suculent din când în când. Cei care își fac un obicei din a se bucura de aceste fructe aproape zilnic trebuie să arunce rapid o privire în portofel. De cele mai multe ori cu prețul unui mango putem achiziționa 3-4 kg de mere românești sau 2-3 kg de pere. Fructele și legumele autohtone sunt cel puțin la fel de delicioase și nutritive precum cele exotice, iar costurile lor sunt mult mai scăzute. Atât portofelul, cât și stomacul îți vor mulțumi!

Nu subestima gesturile mici atunci când vine vorba de finanțele personale. Aplicarea câtorva reguli de bun-simț îți pot economisi până la 50% din cheltuielile legate de mâncare. Urmărește reducerile de la supermarketuri și magazine, bucură-te mai mult de fructele și legumele de sezon și fă un obicei din a găti utilizând toate ingredientele din cămară înainte ca acestea să expire și vei vedea rapid cum contul tău de economii crește fără prea mult efort.

 

(P)

Citit 282 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2024 09:24