Trei caricaturişti de excepţie - Chibrit, Botezatu şi Şerban, premiaţi la Urziceni

Trei caricaturişti de excepţie - Chibrit, Botezatu şi Şerban, premiaţi la Urziceni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului naţional de umor "Revelionul Caricaturiştilor", în cadrul căruia s-a organizat şi cea de-a V-a ediţie a Concursului internaţional de caricatură de la Urziceni.  Premiile la secţiunea Caricatură – Grafică umoristică (1000 dolari, 700 dolari  şi 400 dolari) pentru tema "Love for sale", precum şi cele trei premii de câte 300 de dolari la secţiunea Portret - cu tema "Femei celebre în politica românească actuală" - au atras 147 de participanţi din 37 de ţări. Au intrat în concurs 500 de lucrări de grafică umoristică şi portrete. Juriul a fost alcătuit din: Iulian Pena-Pai, Ilian Savkov (Bulgaria), Florian Doru Crihană şi Aurel Alexandrescu.

Gălăţenii au câştigat nu mai puţin de trei premii şi menţiuni: Valentin Chibrit - Premiul I la secţiunea Portret, cu o excelentă lucrare înfăţişând-o pe Eba; Pavel Botezatu a câştigat Premiul al III-lea  la Grafică umoristică,  iar Marian Şerban – Menţiune, tot la Grafică umoristică.

Caricatura ca artă majoră

Valentin Chibrit a participat la concurs cu trei lucrări, înfăţişându-le pe Elena Udrea, Anca Boagiu şi Elena Băsescu. La aflarea veştii că lucrarea sa cu Eba a câştigat premiul I, gălăţeanul ne-a declarat: „Acest premiu este primul pe care îl câştig după mulţi ani, mai exact din 2005 şi este cu atât mai valoros pentru mine” şi ne-a dezvăluit: „2012 vreau să fie un an plin de concursuri, pentru că ideea de competiţie mă forţează să mă ţin de cuvânt”. Când a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Iaşi, Valentin şi-a susţinut licenţa pe o temă legată de caricatură, dorinţa sa cea mai mare fiind: „să ajut cu ce pot acest domeniu pentru a fi privit ca o artă majoră. Unei lucrări de caricatură, premiată de un juriu internaţional, practic, i se confirmă valoarea”, mai spune talentatul caricaturist. 

Citit 9311 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.