Şedinţă la filiala Uniunii Scriitorilor: Premiile USR, numai dacă vin bani

Şedinţă la filiala Uniunii Scriitorilor: Premiile USR, numai dacă vin bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se pregăteşte încă o „şarjă” de scriitori gălăţeni


O şedinţă informativă după întrunirea din 20 octombrie a Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) de la Bucureşti, la care au participat şefii de filială, i-a adunat sâmbătă pe membrii filialei S-E a USR. Dintre lucrurile comunicate de preşedintele filialei, poetul Corneliu Antoniu, am notat că se primesc încă apariţii editoriale din anul trecut ale membrilor, pentru ca juriul format din Simon Ajarescu, Viorel Ştefănescu şi Iulian Grigoriu să stabilească premiile filialei. Premiile se vor acorda însă doar dacă măcar anul acesta filiala va primi fonduri pentru o premiere cât de cât reală, la Piteşti, la Iaşi sau la Cluj fondurile fiind asigurate de primăriile şi consiliile judeţene. Antoniu a anunţat şi că a făcut astfel de demersuri la Primăria Galaţi, ca „să scăpăm de spectrul acesta mizerabil, de a da oamenilor premiul constând doar într-o bucată de hârtie”.

Săptămâna viitoare, Comisia de validare va studia alte 23 de dosare ale unor candidaţi gălăţeni la USR - „sper să se accepte măcar şapte-opt” la Bucureşti, spune Antoniu.

Cazare şi masă gratuită pentru scriitorii gălăţeni

Tot sâmbătă, criticul Viorel Ştefănescu a lansat o provocare pentru a asigura viitorul critic al Galaţiului: vrea să organizeze, în această toamnă, cursuri de creative writing pentru critici. Curiozitate: dacă Uniunea a rămas, central, cu o singură casă de vacanţă, cea de la Neptun, filiala gălăţeană are două - cu cazare şi masă gratuite. Antoniu s-a plâns însă că scriitorii gălăţeni nu au solicitat locurile de odihnă, ci doar scriitori din alte oraşe ale ţării.

Citit 5195 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.