La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii s-a oficiat, ieri, deschiderea celei de-a doua ediţii a Conferinţei de Umor în politicile convenţionale şi neconvenţionale. Chiar dacă prezentările din cadrul conferinţei au început de luni, organizatorii au ales abia marţi să facă deschiderea oficială, după sosirea tuturor invitaţilor străini. Aproximativ 25 de profesori din Marea Britanie, Polonia, Estonia, Grecia şi din alte ţări vor ţine prelegeri pe teme legate de umor în discurs, politică şi în vremuri dictatoriale. Printre cei care vor vorbi se numără profesorul emerit în sociologie Christie Davies, de la Universitatea Reading, Salvatore Attardo, de la Universitatea din Texas, dar şi Lucy Pickering, de la Universitatea Texas.
„Este vorba de un eveniment care va dura de pe 5 până pe 9 noiembrie. Vom cerceta ce se întâmplă cu umorul politic în ziua de azi, în vremuri de criză, în vremuri de restrişte. Exact ceea ce, poate, v-aţi întrebat cu toţii: dacă mai putem râde, dacă nu mai putem râde, dacă râdem, de ce râdem, dacă nu râdem, de ce nu râdem, astfel încât să ne facem o părere obiectivă asupra fenomenului ca întreg”, a spus conf. dr. Diana Elena Popa, de la Catedra de engleză a Facultăţii de Litere, organizatorul evenimentului.
Evenimentul este susţinut de Societatea Internaţională pentru Studiul Umorului. În acest moment, doar patru sau cinci români fac parte din această societate, iar prima ediţie a conferinţei a fost în 2009. În acelaşi timp, profesorul britanic Christie Davies va primi, astăzi, în cadrul conferinţei, titlul de Doctor Honoris Causa. La oficierea de ieri au fost prezenţi, dintre oamenii politici, primarul Marius Stan, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, şi deputatul Florin Pâslaru.