Spectacol neaşteptat la „Odeon”: Un căţel real, un Caragiale mort şi niscai tămâie adevărată

Spectacol neaşteptat la „Odeon”: Un căţel real, un Caragiale mort şi niscai tămâie adevărată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacolul de marţi seară (21 octombrie) al Odeonului, „CFR – Cometa, Copilul şi Căţelul” – cu cinci schiţe din Caragiale, nu foarte coerent îmbinate de regizorul Alexandru Dabija, de la care avusem, ca şi alţi spectatori, mari aşteptări – a adus pe scenă nume îndrăgite, precum Dorina Lazăr, Rodica Mandache şi Pavel Bartoş. Se leagă greu dom´ profesor Marius Chicoş, Rostogan altoit cu un controlor de bilete care vorbeşte despre cometa din vremea lui nenea Iancu.

Caragiale chiar apare în finalul spectacolului decedat, purtat pe umeri (chiar mi-a plăcut curajul umorului negru), ba şi cu miros de tămâie în sală. Atractiv a fost şi prezenţa unui actor patruped: în rolul căţelului caragialian Bubico.

Pe Liternet, cronicarul Dan Boicea îl numea „Spectacolul-şpriţ”, al regizorului care „intră într-o zonă care îl interesează în ultima vreme - cea a distracţiei superficiale, de la care e periculos să aştepţi întrebări fundamentale, pentru că rişti să nu te mai simţi bine”.

Actriţa Dorina Lazăr a răspuns la întrebările despre spectacol din postura de actriţă într-un rol episodic: „Eu chiar ridic la plasă – sunt mam´ mare…” Spectacolul e „o viziune specială a regizorului asupra textelor lui Caragiale – un pic cinică, un pic ironică. Sper să fi plăcut. Noi jucăm cu mare grijă şi uneori cu teamă...” Reacţia publicului gălăţean a găsit-o „foarte bună”.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET, PE ZILE

Citit 681 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.