Brăileanul Nicu Alifantis le spune brăilenilor SĂ IA LECŢII de la gălăţeni

Brăileanul Nicu Alifantis le spune brăilenilor SĂ IA LECŢII de la gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „N. Leonard” stă foarte bine la capitolul organizare. Într-o postare pe Facebook, cu doar câteva zile înainte de concertul de la Galaţi („Alifantis & Fragile Band” -sâmbătă 28 martie, de la ora 19,00), cantautorul Nicu Alifantis le explică admiratorilor săi că e bine, sănătos şi că din trupa sa nu lipseşte nimeni, aşa cum apăruse într-o ştire de tabloid, dar că a anulat spectacolul din oraşul său natal, Brăila, pentru că nu şi-ar fi acoperit cheltuielile cu suma încasată pe cele doar 112 bilete vândute de Teatrul "Maria Filotti", în calitate de co-organizator.  În acest context, celebrul folkist spune că a fost nevoit să renunţe la întâlnirea cu îndrăgitul public brăilean şi le transmite responsabililor cu promovarea de la Teatrul "Maria Filotti" că "poate că n-ar fi fost rău să înveţe, de la Teatrul Muzical „N.Leonard” Galaţi, cum se vinde un spectacol! Galaţiul e sold out din 5 martie!!!", fapt confirmat dealtfel şi de site-ul instituţiei gălăţene de cultură, unde scrie că nu mai sunt bilete pentru spectacol. 

Despre acest eveniment, Nicu Alifantis spunea: „Fragil, ca şi construcţie artistică, a fost gândit ca un spectacol plăpând, gingaş, firav, delicat. Am pus laolaltă instrumentele vii, acustice, vibrând cu emoţie, aidoma fibrelor pline de viaţă din care au fost zămislite, cu poezia ce erupe delicat sau cu vigoare sentimente, iubiri, trăiri, patimi, întâlniri, despărţiri, aidoma existenţei noastre. Ce-a ieşit din această alchimie? O muzică, un elixir al vieţii, care, sper din tot sufletul, să vă bucure!”

Fericiţilor posesori ai unui bilet la concertul de sâmbătă le dorim audiţie plăcută, artistului, să revină mereu în condiţii bune la Galaţi, mai ales că, uite, şi organizarea se dovedeşte a fi impecabilă.

Doar pentru cei foarte „noi” în viaţă, reamintim câteva repere din cariera cantautorului brăilean: nu mai puţin de 4.625 de concerte, susţinute între 1973 şi 2013, o discografie serioasă şi numeroase apariţii la televiziuni. Despre el, senzualul poet al dragostei, Emil Brumaru, scria: "Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieţii fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsîndu-ne destrămaţi o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroşi, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blîndeţea-l simte poet de când lumea şi-s fericit să o spun şi altora. Şi s-o repet până la îngeri!"

Citit 1629 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2015 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.