EXPOZIŢIE în holul Universităţii/ Mărturii culturale ale Orientului Mijlociu
Foto: Foto Iasmina Stoianovici

EXPOZIŢIE în holul Universităţii/ Mărturii culturale ale Orientului Mijlociu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Expoziţia „Mărturii culturale ale Orientului Mijlociu” a fost găzduită luni, 30 martie, de holul Universităţii Dunărea de Jos. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeana „V.A. Urechia”, Muzeul de Istorie „Paul Păltinea”, dar şi cu sprijinul ambasadelor celor cinci ţări: Iordania, Siria, Arabia Saudită, Liban şi Iran”.

Activitatea se adresează în primul rând studenţilor străini care au fost nevoiţi să se adapteze schimbărilor de temperatură, mentalitate şi cultură. Expoziţia prezintă diferite articole vestimentare specifice, imagini dar şi muzică specifică Orientului Mijlociu.

La eveniment a participat şi Secretarul Ambasadei siriene din Bucureşti, Ali Maki alături de fiul său care este student la Facultatea de Medicină din Galaţi.

„Am constatat că sunt foarte mulţi studenţi din Arabia şi am hotărât că ar fi interesant să împărtăşim măcar puţin din cultura lor. Expoziţia a fost pregătită cu trei săptămâni înainte şi a solicitat foarte multă muncă”, a menţionat Sanda Cruceanu, organizatoare.

La eveniment au participat şi preşendintele Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa, Cătălin Negoiţă, şeful Direcţiei pentru Cultură, dar şi Geta Eftimie director adjunct al Bibliotecii V. A. Urechia.

Expoziţia va putea fi vizitată între 30 martie-3 aprilie 2015 în cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".


 

Citit 872 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.